• امروز : چهارشنبه - ۱۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 2 - رجب - 1446
  • برابر با : Wednesday - 1 January - 2025
3

سامانه تخصیص نفت‌گاز براساس اسناد حمل برخط راه اندازی شد

  • کد خبر : 28849
  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۹
سامانه تخصیص نفت‌گاز براساس اسناد حمل برخط راه اندازی شد
نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: سامانه تخصیص نفت‌گاز براساس اسناد حمل برخط در گام نخست از انحراف روزانه حدود ۸ میلیون لیتر فرآورده جلوگیری خواهد شد که آمار قابل توجهی است.

به گزارش پرونده نیوز و به نقل از خبرگزاری تسنیم، سیدمجید رضوی، نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در آیین رونمایی از سامانه ثبت درخواست برخط کارت هوشمند سوخت که در حاشیه دومین روز برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد، با اشاره به راه‌اندازی سامانه تخصیص نفت‌گاز براساس اسناد حمل برخط گفت: سامانه‌ای که امروز به‌طور رسمی افتتاح و استفاده می‌شود، زمینه‌ای را فراهم خواهد کرد تا به‌سمت کنترل و نظارت بهتر در زمینه حجم مصرف نفت‌گاز حرکت کنیم.

وی افزود: این سامانه قرار است سه هدف را دنبال کند که در گام نخست از انحراف روزانه حدود ۸ میلیون لیتر فرآورده جلوگیری خواهد شد که آمار قابل توجهی است.

نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به حجم مصرف نفت‌گاز در ناوگان حمل‌ونقل اشاره کرده و گفت: در سال ۱۴۰۱ در بخش حمل‌ونقل رقمی روزانه معادل ۵۷ میلیون لیتر نفت‌گاز در کشور مصرف شده است، حال آنکه این حجم مصرف در سال ۱۴۰۲ به روزانه ۶۵ میلیون لیتر می‌رسد؛ طبیعتاً این حجم مصرف با توجه به فعالیت‌هایی که انجام می‌شود همخوانی نداشته و حاکی از آن است که انحراف قابل توجهی در این بخش رخ داده است.

رضوی تصریح کرد: مزیت دیگر سامانه تخصیص نفت‌گاز براساس اسناد حمل برخط، جلوگیری از صدور بارنامه و باربرگ صوری است که به دنبال این هستیم از طریق سامانه یادشده بتوانیم این عرضه خارج از شبکه را تحت کنترل و نظارت داشته باشیم.

وی با اشاره به موضوع ممانعت از فروش کارت سوخت شخصی و با بیان اینکه وجود این سامانه می‌تواند چالش‌های اطراف این مسئله را حل‌وفصل کند، تصریح کرد: فروش کارت‌های سوخت با به‌کارگیری سامانه تخصیص نفت‌گاز براساس اسناد حمل برخط ردیابی خواهد شد؛ گاه دیده می‌شود در استانی مانند آذربایجان‌ غربی، یعنی در دورترین نقطه از شمال‌غرب کشور، کارت سوخت‌های استان سیستان‌وبلوچستان رویت شده است که با وجود این سامانه می‌توان مشکل مهاجرت کارت‌ها را نیز مدیریت کرد.

نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: اقدام مهم دیگر، جلوگیری از تخلیه سوخت در استان‌هایی است که در آن به وفور قاچاق سوخت انجام می‌شود. متأسفانه سه استان کشور در زمینه انحراف و قاچاق سوخت ازجمله سیستان‌وبلوچستان، کرمان و هرمزگان دارای بالاترین انحراف از رتبه هستند، استان‌های بیشتر در معرض انحراف از سوخت خارج از شبکه قرار دارند که بنده از همین تریبون با صدای بلند اعلام می‌کنم باید هرچه سریع‌تر به‌سمت شفاف‌سازی حرکت کنیم.

رضوی بیان کرد: برای دولت به‌هیچ‌وجه پذیرفته نیست که متولیان و دست‌اندرکاران امر بر قاچاق سوخت نظارت کافی نداشته باشند، همچنین قابل قبول نیست در یک استان ۱۶درصد از سهمیه تخصیصی انحراف داشته باشد؛ به نظر می‌رسد در آینده نه‌چندان دور، به‌خصوص امسال که با رشد ناترازی مواجه هستیم، باید بحث سامانه‌ها با قاطعیت پیگیری شود.

وی با بیان اینکه راهی نداریم جز اینکه از طریق تجمیع سامانه‌ها با قاچاق سوخت مقابله کنیم، تاکید کرد: ایران با ۱۶ کشور همسایه است و مزیت‌های قابل توجهی در این زمینه دارد که متأسفانه برخی ناکارآمدی‌ها و بی‌توجهی‌ها زمینه سوءاستفاده در زمینه فرآورده را فراهم کرده است.

نماینده ویژه رئیس‌جمهوری یاداور شد: امسال به دنبال تصویب قوانین و مقررات تازه نیستیم، بلکه درصدد اجرایی‌کردن همان قوانین سال‌های اخیر هستیم.

انتهای پیام

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=28849