• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
3
مدیرعامل آبفای کشور اعلام کرد:

۳۳۹ شهر دارای تنش آبی هستند

  • کد خبر : 24981
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۹
۳۳۹ شهر دارای تنش آبی هستند
هاشم امینی گفت: در حال حاضر ۳۳۹ شهر دچار تنش آبی هستند که این میزان نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

به گزارش پرونده نیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران، هاشم امینی گفت در نمایشگاه صنعت آب و فاضلاب گفت: برخی از شرکت‌های دانش بنیان به سمت و سویی رفته اند که بتوانند کیفیت پساب‌ها را افزایش دهند و این جزو سیاست‌های جدایی ناپذیر ما است و این مهم میسر نخواهد شد مگر اینکه شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه ورود پیدا کنند و با افزایش کیفیت پساب، این را در صنایع و فضای سبز استفاده کنیم.

امروز در سطح کشور ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری تحت پوشش شرب و بهداشت هستند و در حوزه روستایی هم جمعیت تحت پوشش ۸۷ درصد است و با اقدامات و برنامه‌های که وزارت نیرو در برنامه داریم این شاخص را بتوانیم به ۹۲‌درصد در پایان دولت برسانیم.

او گفت: در حال حاضر ۱۶۹ تصفیه خانه در حال بهره برداری داریم که حدود ۲۱.۶ میلیون مترمکعب مخازن ذخیره آب در کنار آن‌ها ایجاد شده است. شبکه توزیع ما ۳۵۳ هزار کیلومتر است که نشان می‌دهد یک شبکه انتقال و توزیع گسترده داریم.

او ادامه داد: در بخش فاضلاب، جمعیت تحت پوشش حدود ۵۴ درصد است و حجم پساب ۲۶۶ تصفیه خانه‌های فاضلاب حدود ۱ میلیارد و ۶۴۰ میلیون مترمکعب است که امکان بازچرخانی این آب فراهم است. طول انتقال شبکه فاضلاب در هم در کل ۳۸۰۰ کیلومتر و شبکه جمع آوری ۶۸ هزار کیلومتر است. ما حدود ۵۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه در دست اجرا داریم و امیدواریم تا سال آینده به اتمام برسد.

سخنگوی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه یکی از اولویت‌های مهم دولت بحث آب شیرین کن است گفت: بخشی از طرح‌های آب شیرین کن توسط صنایع در قالب ۳ طرح انتقال در حال اجرا است که پروژه‌های عمدتا صنعتی هستند، اما برنامه ریزی که صورت گرفت بخشی از این آب برای حوزه شرب شهر‌ها و روستا‌های در مسیر شبکه انتقال تخصیص می‌دهیم که پس از تکمیل خطوط علاوه بر صنعت بخش شرب هم بهره‌مند شوند.

او افزود: تأمین آب ۳.۲ میلیون نفر از طریق آب شیرین کن‌ها در برنامه داریم که ۱.۴ میلیون نفر از این برنامه محقق شده است. در حال حاضر ۸۴ سامانه فعال آب شیرین کن از ۱۰۵ مورد آب شیرین کن در برنامه ریزی‌ها در حال فعالیت هستند.

امینی در خصوص تامین آب سیستان و بلوچستان گفت: طراحی و اجرای آب شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی را برای تامین آب سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار دادیم که پیشرفت سازه‌ای آن حدود ۳۰ درصد است و تا یک ماه آینده حدود ۳۵ هزار مترمکعب از این آب شیرین کن در مدار خواهد آمد و ۶۵ هزار متر مکعب دیگر تا ابتدای سال ۱۴۰۳ اضافه خواهد شد. حدود ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای آب شیرین کن سیستان و بلوچستان هزینه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه یکی از پروژه‌های مهم وزارت نیرو در دولت سیزدهم جهاد آبرسانی بود گفت: یکی عقب افتادگی تاریخی در تأمین آب شرب و بهداشت داشتیم و مقرر شد میزان جمعیت برخوردار از آب به ۹۲ درصد برسد. در جهاد آبرسانی حدود ۱۰هزار روستا در برنامه بود که ۴.۷ میلیون جمعیت روستا را شامل می‌شود و از این میزان، ۷۲۲۹ روستا توسط قرارگاه امام حسن مجتبی و ۲۷۷۱ توسط خیرین و پیمانکاران بخش خصوصی قرار بود آبرسانی شود که تاکنون ۳۶۴۰ روستا آبرسانی شده اند.

او افزود: ۱۹۸۴ پروژه از ابتدای دولت برای افزایش تاب آوری آب شرب بالا ببریم که حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

هاشم امینی در خصوص طرح‌هایی که در دهه فجر افتتاح خواهند شد گفت: در حوزه تامین آب شرب در قالب ۹۳ پروژه در سطح کشور، ۳۱۹ حلقه چاه به ظرفیت ۶ هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه و ۵۴۸ کیلومتر خطوط انتقال و جمع آوری و احداث ۲۸ باب مخزن در برنامه داریم که در دهه فجر به بهره برداری می‌رسد. تا دهه فجر نیز آبرسانی به ۸۴۳ روستا از جهاد آبرسانی انجام خواهد شد.

او در خصوص تنش آبی در کشور گفت: برنامه‌های مدیریت تنش آبی برای شهر‌های ما متناسب با سطح بارش و منابع آبی که در اختیار داریم متغیر خواهد بود. بارندگی حدود ۲۶ استان زیر نرمال هستند و ۴ استان نرمال هستند و یک استان فراتر از نرمال است. در استان‌های بالای نرمال هم میزان بارش آن به صورت نقطه‌ای بوده و نتوانسته منابع آبی را تامین کند.

او ادامه داد: در حال حاضر ۳۳۹ شهر دارای تنش آبی هستند که نسبت به سال گذشته تعداد شهر‌های دارای تنش افزایش داشته است. تمام هدف وزارت نیرو این است که شهر‌هایی که دارای تنش هستند را مدیریت کند. سال گذشته ۴ استان داشتیم که وضعیت اضطراری داشتند، اما با برنامه ریزی که صورت گرفت هیچگونه خللی در تأمین آب شرب پیش نیاد. بنای وزارت نیرو برای امسال هم همین است تا در ۱۶ استان و ۲۸ شهری که شرایط خاص دارند تأمین آب را انجام دهیم. در حال حاضر نیز آبرسانی با تانکر به ۱۳۶۱ روستا انجام می‌شود که در مناطق صعب العبور قرار دارند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=24981