بازار سهام فردا در حالی فعالیت خود را آغاز میکند که تحریمهای تازه آمریکا سیگنالی تازه را به بازار سرمایه مخابره مینماید.
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی ” پرونده ” به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، کارشناسان معتقدند تحریمهای ثانویه برخی بانکها میتوانند زمینه را برای منفی شدن بازار سهام فراهم نماید اما با توجه به اینکه بازار به کف قیمت رسیده است و ریزش فراوانی رخ داده، این ریزش نمی تواند چندان عمیق باشد.
بازار سهام در روزهای سه شنبه و چهارشنبه فضای مثبتی را تجربه کرد اما این تحریم هر چند اتفاقا تازهای نیست اما میتواند جو روانی بازار را به هم بریزد. برخی فعالان بازار نیز میگویند بازار ارز فردا میتواند رویکرد و روند بازار را تحتتاثیر قرار دهد چرا که پیشتر کارشناسان از پایان رشد دلار و بازگشت شاخص بورس به مدار مثبت خبر می دادند اما این اتفاق روند را می تواند دستخوش تغییر کند.
همایون دارابی، تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره دلایل رشد شاخص در روزهای پایانی هفته گفت: قیمت ها در بازار سهام به کف رسیده است در عین حال خبرهای خوبی مانند تعدیل قیمت سیمان و تقویت قیمت دلار نیز در بازار سرمایه شنیده شده است.
وی گفت: من فکر میکنم در ماه های پیش رو نمادهای صادرات محور بتوانند پیشرانی بازار را در اختیار داشته باشند. وی در پاسخ به این سئوال که بازار چه زمانی از خلا اطلاعاتی خارج میشود، گفت: گزارشهای شرکتها در حال انتشار است و گزارشهای ۶ ماهه نیز با یک تاخیر زمانی به صورت حسابرسی شده منتشر خواهد شد. در این صورت خلا اطلاعاتی بازار برطرف خواهد شد.
در عین حال عباسعلی حقانینسب، کارشناس بازار سرمایه نیز به تجارتنیوز گفته است: واکنش بازار سهام ما به دلیل مختصات تودهواری به اخبار منفی از جمله افزایش نرخ سود بانکی و تحریمهای جدید آمریکا زیاد است و این موضوع باعث ایجاد جو هیجانی در بازار سهام و افت شاخص کل میشود. اما به نظر میرسد بازار به تعادلی نسبی رسیده و این اخبار حتی اگر تاثیر منفی داشته باشند این تاثیر مقطعی است و بازار دوباره روند صعودی خواهد داشت.
او در رابطه با روند بازار در هفته آینده گفت: احتمالا با شروع معاملات در روز شنبه، بازار سهام در روزهای ابتدایی هفته روند نزولی داشته باشد اما در روزهای میانی هفته معاملات بازار سهام روند صعودی خود را آغاز میکند و بازدهی بازار مثبت خواهد بود.
وزارت خزانه داری آمریکا ۱۸ بانک ایرانی را تحت تحریم ثانویه قرار داده است. پیشتر کارشناسان اعلام کرده بودند که این اقدام ممکن است کانالهایی که ایران از آن برای واردات اقلام بشردوستانه مانند غذا و دارو استفاده میکند را مسدود کند.
دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریمها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاستهایی تحریکآمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است. ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده میگذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر از سوی گروههای مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.