• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
2

معاملات بازار خودرو به صفر رسید/ مصرف کنندگان منتظر افت بیشتر قیمت‌ها هستند

  • کد خبر : 20020
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۴
معاملات بازار خودرو به صفر رسید/ مصرف کنندگان منتظر افت بیشتر قیمت‌ها هستند
رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران خاطر نشان کرد: معاملات در بازار خودرو به نقطه صفر رسید و در این بازار رکود کامل حاکم شده است؛ مگر اینکه فروشنده‌ای بخواهد خودرو خود را زیر قیمت بازار بفروشد در این صورت مشتری برای خرید پیدا می‌شود.

به گزارش پرونده نیوز، سعید موتمنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با بیان اینکه آرامش در بازار خودرو حاکم شده است، گفت: معاملات در بازار خودرو به نقطه صفر رسید و در این بازار رکود کامل حاکم شده است؛ مگر اینکه فروشنده‌ای بخواهد خودرو خود را زیر قیمت بازار بفروشد در این صورت مشتری برای خرید پیدا می‌شود.

وی با اشاره به قیمت‌ خودروهای داخلی در بازار، تصریح کرد: دنا اتوماتیک ۹۱۰ میلیون تومان، ۲۰۶ تیپ ۲ حدود ۵۴۵ میلیون تومان ( البته مدل ۱۴۰۲ در بازار موجود نیست)، پژو ۲۰۶ تیپ ۳ حدود ۶۰۲ میلیون تومان، پژو پارس ۵۶۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف فلز ۹۳۰ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ ام سی ۸۳۰ میلیون شده است.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران با تاکید بر افت قیمت خودروها نسبت به هفته گذشته، گفت: مصرف‌کننده واقعی باوجود افت قیمت‌ها باز هم توان خرید ندارد و برخی دیگر از خریداران نیز منتظر واردات خودروهای دسته دوم هستند چراکه هنوز بحث واردات منتفی نشده و این احتمال وجود دارد که خودروهای دسته دوم وارد کشور شود.

این فعال صنفی با بیان اینکه متقاضی برای خرید محصولات کارخانه‌ای زیاد است، گفت: اگر عرضه هر کالا محدود شود در آن بازار واسطه‌گری و دلالی افزایش پیدا می‌کند؛ اگر بخواهیم دلایل افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ خودرو در ۱ ماه گذشته را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد در آن مقطع شرکت‌ها خودرو را فاکتور نمی‌کردند چراکه می‌خواستند در ابتدای سال افزایش قیمت را اعمال کنند وعدم عرضه محصول در بازار باعث شد افرادی که دپو داشتند از این فرصت استفاده و قیمت‌ها را افزایش بدهند.

به گفته موتمنی؛ اگر نیاز بازار تامین شود هیچگاه واسطه‌گری ایجاد نخواهد شد؛ باید نیاز بازار سنجیده و متناسب با آن محصول تولید و در بازار عرضه شود؛ اگر توان تولید متناسب با نیاز بازار نیستیم باید مجوز واردات صادر شود تا اینگونه تنظیم بازار صورت بگیرد.

وی ادامه داد: من نمی‌توانم درباره عملکرد وزیر پیشین صمت اظهار نظر کنم؛ یک هفته بعد از استیضاح وزیر اعلام شد که ۵۰ هزار خودرو تولید و پلاک کردیم و این موضوع تاثیر خود را در بازار گذاشت و شرکت سایپا اعلام کرد که ۴۰ هزار خودرویی که ثبت نام کردند تا مرداد تحویل خواهد داد وقتی خودرو فاکتور می‌شود امکان واسطه‌گری به حداقل می‌رسد.

به گفته رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران؛ بحران در بازار خودرو موضوع جدیدی نیست و این موضوع از سال ۹۷ ایجاد شده است از این تاریخ به این سو، ۵۰ درصد کمتر از نیاز خودرو روانه بازار شد.

این فعال صنفی با بیان اینکه قیمت خودروهای مونتاژی بیشتر از قیمت‌های جهانی در ایران فاکتور می‌شود، اضافه کرد: شورای رقابت به این بحث ورود و قیمت خودروهای مونتاژی را اعلام کرد اگر این مهم اجرایی شود تاثیر خود را در بازار خواهد گذاشت.

موتمنی در پایان بیان کرد: در هر بازاری که انحصار شکل بگیرد باید ناظر بر آن در نظر گرفته شود وجود داشته باشد و هر دولتی که آمد سعی کرد انحصار بازار خودرو را بشکند اما نتوانست موفق شود؛ اگر می‌خواهیم بازار خودرو حالت طبیعی داشته باشد و انحصار شکسته شود باید فضا رقابتی و مجوز واردات داده شود؛ خودروی کالای مصرفی است و باید آنقدر عرضه شود که انحصارها شکسته شود.‌

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=20020