• امروز : شنبه - ۱ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Saturday - 21 December - 2024
14
علم و فن آوری جهان

نخستین گوجه‌فرنگی شبیه به انگور تولید شد

  • کد خبر : 93
  • ۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۲
نخستین گوجه‌فرنگی شبیه به انگور تولید شد
کشاورزان خواستار تولید گیاهان جمع و جورهستند که می‌توانند در کمترین فضا بیشترین محصول را بار دهند؛ به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر می‌توان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، محققان در ایالات متحده گیاهان گوجه فرنگی ویرایش شده ژن تولید کردند که مانند انگور در خوشه قرار دارند.

این مطالعه که روز دوشنبه در مجله «Nature Biotechnology» منتشر شد، گوجه فرنگی ویرایش شده ژن را شبیه به یک دسته انگور جمع و جور توصیف کرد، این میوه به سرعت بالغ می‌شود و برداشت آن کمتر از 40 روز به طول می‌انجامد.

کشاورزان خواستار  تولید گیاهان جمع و جورهستند که می‌توانند در کمترین فضا بیشترین محصول را بار دهند؛ به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر می‌توان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.

زاخ لیپمن، محقق  و تولید کننده این گوجه‌فرنگی ویرایش شده در موسسه پزشکی هوارد هیوز گفت: این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.

لیپمن و همکارانش گوجه فرنگی جدید را با تنظیم دقیق دو ژن ایجاد کردند که سوئیچ رشد تولید مثلی و اندازه گیاه را کنترل می‌کنند. همچنین، آنها ژنی به نام SIER را کشف کردند که طول ساقه را کنترل می‌کند.

براساس این مطالعه، جهش SIER با یک ابزار ویرایش ژن و ترکیب آن با جهش در دو ژن دیگر گل، ساقه‌های کوتاه‌تر و گیاهان کاملاً فشرده‌ای ایجاد کرده است.

گوجه فرنگی ویرایش ژن شده این قابلیت را دارد که در حیاط خانه‌ها و یا پشت بام رشد کند و محصول دهد.

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=93
  • نویسنده : مهدی دادگر
  • ارسال توسط :
  • منبع : فارس
  • 486 بازدید
  • ۲ دیدگاه

ثبت دیدگاه

  1. به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر می‌توان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.

    • این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.