سازمان دامپزشکی کشور از مردم و دامداران کشور خواست به توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو به ویژه در آستانه عید قربان و اجرای آیین ذبح، عمل و آن را جدی بگیرند.
به گزارش پرونده نیوز سازمان دامپزشکی کشور از مردم و دامداران کشور خواست به توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو به ویژه در آستانه عید قربان و اجرای آیین ذبح، عمل و آن را جدی بگیرند.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۵ بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو شناسایی شدهاند که ۳ نفر از آنان فوت شدند.
مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو از استانهای جنوبی، جنوب شرق و استان گیلان بودهاند.
تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا است و در هر نقطهای از کشور امکان انتقال نمونه و تشخیص نهایی بیماری وجود دارد.
با توجه به اینکه بیماری تب کریمه کنگو میان انسان و دام مشترک است، در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی، انسان مبتلا به این بیماری خواهد شد در حالی که این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی قابل کنترل است.
این سازمان اقداماتی از جمله حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام، خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز و تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی را برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو ضروری خواند.
این سازمان در همین حال توصیه کرد؛ لاشه تازه دام قبل از مصرف به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود.
همچنین بر انجام روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان همچون پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک و همچنین اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخت نیز تاکید کرد.
ویروس تب کریمه کنگو در برابر حرارت حساس است و از این رو پختن گوشت موجب از بین رفتن آن میشود.
دام در صورت ابتلا به این ویروس، ناقل میشود و بیشتر انسان درگیر بیماری خواهد شد.
مهر سازمان دامپزشکی بر روی هر محصولی که باشد، متقاضیان با خیال راحت از آن محصول میتوانند استفاده کنند.