• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
8

سالی ۴۶۰ هزار واحد مسکن شهری نیاز داریم

  • کد خبر : 8838
  • ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۷
سالی ۴۶۰ هزار واحد مسکن شهری نیاز داریم
رئیس بخش مسکن مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی گفت: طبق برآورد مرکز تحقیقات، سالانه ۴۶۰ هزار واحد مسکن شهری نیاز داریم و بخش خصوصی هم قابلیت تولید ۴۵۰ هزار واحد در سال را دارد.

رئیس بخش مسکن مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی گفت: طبق برآورد مرکز تحقیقات، سالانه ۴۶۰ هزار واحد مسکن شهری نیاز داریم و بخش خصوصی هم قابلیت تولید ۴۵۰ هزار واحد در سال را دارد.

به گزارش پرونده نیوز به نقل از رادیو گفت‌وگو، غزال راهب با بیان اینکه دولت‌ها در تأمین مسکن با سه گروه مواجه‌اند گفت: گروه اول توانمندی تولید مسکن را دارند و نقش دولت در برابر این گروه بیشتر تنظیم‌گری و کنترل سوداگری است.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: گروه دوم مشمول مسکن حمایتی‌اند و نقش دولت هم بیشتر حمایت از طرف عرضه یا تقاضاست اما گروه سوم گروهی‌اند که مستقیماً نیازمند حمایت دولت می‌باشند.

وی با بیان اینکه طرح‌های حمایتی دولت در بخش مسکن مشمول گروه‌های دوم و سوم می‌شود افزود: رویکرد مرکز تحقیقات به این طرح‌ها در دو بخش کیفیت ساخت‌وساز و تنظیم نیاز ساخت‌وساز است.

راهب با اشاره به اینکه نیاز مسکن در بخش جبران کمبود مسکن، پوشش تقاضاهای جدید و نوسازی بافت شهری و روستایی خلاصه می‌شود گفت: طبق برآورد نتایج تحقیقات مرکز، ما سالانه به ۴۶۰ هزار واحد مسکن شهری نیاز داریم و بخش خصوصی هم قابلیت تولید ۴۵۰ هزار واحد در سال را دارد.

رئیس بخش مسکن مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی تأکید کرد: دولت باید بخش خصوصی را با ابزارهای تشویقی و قانونی حمایت کند تا تولید مسکن توسط این بخش در راستای نیاز بازار انجام شود.

همچنین افشین بیک پور کارشناس مسکن در اندیشکده اقتصاد مقاومتی نیز در این برنامه رادیویی اظهار کرد: نباید سطح سیاست‌گذاری در بخش مسکن را صرفاً به مسکن‌سازی تقلیل داد.

وی گفت: ما به‌جای شهرسازی و تأمین بافت‌های مناسب سکونتگاهی فقط به ساخت مسکن فکر کردیم و مشکلات فعلی هم به‌خاطر همین رویکرد غلط دولت‌ها و توسعه نامتوازن در شهرها بوده که متأسفانه همچنان هم ادامه دارد.

بیک پور از بی‌توجهی به ظرفیت جذب جمعیت مناطق مختلف در شهرسازی‌ها انتقاد و اظهار کرد: تهران پنج میلیون نفر جمعیت بیشتر از حد استاندارد را در خود جای‌داده و به‌خاطر همین هم شاهد مشکلات کم‌آبی و دیگر مسائل هستیم.

کارشناس مسکن در اندیشکده اقتصاد مقاومتی با تأکید بر اینکه ساخت مسکن در هر منطقه سیاست خاص خودش را می‌طلبد گفت: متأسفانه هنوز چنین نگاهی در دولت و وزارت راه و شهرسازی وجود ندارد هرچند که تأمین مسکن جزو شعارهای دولت بوده اما باید این مسئله در اولویت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ما طی هشت سال آینده به بیش از ۱۰ میلیون مسکن نیاز خواهیم داشت گفت: اگر اطلاعات هر شهر و منطقه را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که برخی شهرها نیاز به ساخت مسکن ندارند.

بیک پور با اظهار اینکه طرح نهضت ملی مسکن ابهامات زیادی برای مردم دارد افزود: مردم سوالات متعددی دارند از جمله اینکه پروژه دقیقاً کجا اجرا می‌شود، آورده نقدی مردم و قیمت تمام شده چه‌قدر خواهد بود لذا وزارت راه و شهرسازی باید برای این‌گونه طرح‌ها یک سخنگو تعیین کند تا به سوالات مردم پاسخ دهد.

وی با بیان اینکه بحث مالکیت و اطلاعات دقیق سکونتگاهی متقاضیان هنوز احصاء و شناسایی نشده گفت: همین مسئله، روند و فرایند را کند می‌کند.

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=8838