• امروز : پنج شنبه - ۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 25 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024
9

عدم استفاده از سموم مزیت چای ایرانی در برابر وارداتی است

  • کد خبر : 8374
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۹
عدم استفاده از سموم مزیت چای ایرانی در برابر وارداتی است
رئیس سازمان چای کشور گفت: در کشور سالانه ۱۰۰ هزار تن چای مصرف می شود که حدود ۳۰ هزار تن آن در داخل تولید می شود.

به گزارش پرونده نیوز :حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور گفت: سازمان چای کشور یک طرح ۵ ساله را به منظور احیای باغ های رها شده و بهینه سازی کارخانجات موجود به دولت ارائه داده است که در صورت تامین منابع، شاهد رشد این صنعت خواهیم بود و با توجه به پتانسیل موجود قادر خواهیم بود ظرفیت تولید را تا ۵۰ هزار تن افزایش دهیم.

وی افزود: در حال حاضر ۵ هزار تن از چای تولید داخل صادر می شود.

جهانساز با تاکید بر کیفیت بالای چای بهاره ایرانی گفت: چای بهاره ایرانی به مراتب کیفیتی بالاتر از چای وارداتی دارد و مصرف کنندگان این نوع چای حاضر به خرید چای وارداتی نیستند ولی متاسفانه برندسازی و تبلیغات خوبی در این مورد انجام نمی شود.

وی با اشاره به قیمت های مناسب چای داخلی در مقایسه با انواع وارداتی آن گفت: چای ایرانی مبلغی بین ۵۰ تا ۱۲۰ هزار تومان دارد و این در حالی است که چای وارداتی کیلویی بیش از ۲۰۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد.

وی از رضایتمندی چایکاران و تولیدکنندگان از قیمت این محصول در ۲ سال اخیر خبر داد و افزود: در ۲ سال اخیر قیمت برگ سبز را منطقی سازی کرده به طوری که سال گذشته رشد ۴۷ درصدی قیمت در برگ سبز، ۵۰ درصد در درجه ۲ و ۳۷ درصدی را در نوع درجه ۱ داشتیم.

وی خاطر نشان کرد: با حمایت دولت جدید این صنعت به سوی کیفی سازی برگ سبز گام برداشته است و یکی از مزیت های چای داخلی برخلاف چای وارداتی، عدم استفاده از سموم گیاهی است.

وی در خصوص دریافت تسهیلات از صندوق تخصصی چای توسط چایکاران توضیح داد: این صندوق مبلغی بالغ بر ۹۵ میلیارد تومان سرمایه دارد که ۴۹ درصد توسط دولت و ۵۱ درصد توسط بخش خصوصی تامین می شود که قادر است در ازای هر هکتار باغ حدود ۴ میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۴ درصد در اختیار چایکاران قرار دهد.
وی توسعه چای کشور را مستلزم حمایت های بیشتر دولت و سرمایه گذاری بخش خصوصی دانست.

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=8374