طبق اعلام مرکز آمار ایران، در دی ماه تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور به شرح زیر است:
نان و غلات:
در این گروه، اقلام “برنج ایرانی درجه یک” با ۱۰٫۲ درصد ،”شیرینی خشک” با ٣.٨ درصد و “رشته آش” با ٣.٧ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. همچنین در این گروه “ماکارونی” با ۰٫٢- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها:
در این گروه، اقلام “گوشت گوسفند” با ١,٩ درصد ،”گوشت گاو یا گوساله” با ١.٧ درصد و “ماهی قزل آلا” با ١.٢ درصد بیشترین بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. همچنین در این گروه “مرغ ماشینی” با ۴- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به “تخم مرغ ماشینی” با ٣,٩ درصد، “شیرخشک” با ٢.۵ درصد و “کره پاستوریزه (کره حیوانی)” با ١.٢ درصد بوده است. همچنین در این گروه “روغن مایع” با ۰٫٩- درصد و “روغن نباتی جامد” با ۰٫۴- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
میوه و خشکبار:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به “هندوانه” با ١٢,٢ درصد،”کشمش پلویی” با ۵.٩ درصد و “انار” با ۵.٨ درصد میباشد. همچنین در این گروه “پرتقال” با ۴.٣- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
سبزیجات و حبوبات:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به “سیبزمینی” با ٩,١ درصد، “نخود” با ۴.٧ درصد و “عدس” با ۴.۶ درصد میباشد. همچنین در این گروه “فلفل دلمهای” با ١۶.٢- درصد،”هویج فرنگی” با ١٣.۵- درصد و “گوجه فرنگی” با ١١.٨- بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به “رب گوجه فرنگی” با ٧,١ درصد و “سس گوجه فرنگی” با ۴.٣ درصد میباشد.