• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 25 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
6

نباید هیچ واحد تولیدی تعطیل شود

  • کد خبر : 7909
  • ۰۸ دی ۱۴۰۰ - ۹:۱۰
نباید هیچ واحد تولیدی تعطیل شود
رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس شورای اسلامی گفت: اهتمام ما باید این باشد که واحد تولیدی تعطیل يا دچار اختلال نشود.

سید شمس الدین حسینی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اهمیت پیشگیری از معوق شدن مطالبات بانکی, افزود: این را فقط از منظر بانک و سپرده گذار نباید ببینیم از منظر تولید هم باید ببینیم زیرا اگر منابعی از بانک خارج شود و برنگردد برای فعالیت های تولیدی دیگر، منابعی باقی نمی ماند.
او اضافه کرد: به هر علتی اگر بنگاه نتواند اقساط خود را پرداخت کند و حتی مقصر باشد، آیا واحد تولیدی باید تعطیل شود؟
آقای حسینی با اشاره به طرح ”حمایت از واحدهای تولیدی“ که امروز مجلس به دو فوریت آن رای داد, افزود: هدف از این طرح این است که از ایجاد اختلال و تعطیلی در فرآیند تولید،​ پرهیز شود.

ستاد تسهیل استان، مسئول بررسی مشکلات واحدهای تولیدی

معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزیر صنعت گفت: کارگروه های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در هر استان،​ مسئول بررسی مشکلات واحدهای تولیدی هستند که به ریاست استاندار تشکیل می شود.
سید مهدی نیازی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: عموماً طرح هایی که برای تامین مالی به بانک ها معرفی می شوند و یا خود را به بانک اعلام و یا ارجاع می کنند، دو بخش تسهیلات باید دریافت کنند که بخش تسهیلات سرمایه ثابت و بخشی هم تسهیلات سرمایه گردش است, عموماً مشکلاتی که برای این طرح ها اتفاق می افتد تامین مالی ناقصی است که در نظام بانکی انجام می شود.
وی اضافه کرد: ممکن است طرح به علل مختلف با زمان مواجه شود مثلا یک سال به دوره اجرای طرح، اضافه شود و در عمل، دوره تامین مالی و هزینه های اجرای طرح، افزایش پیدا می کند و زمانی که طرح به بهره برداری می رسد و نوع قرارداد، عوض می شود عموماً بانک ها در تامین مالی سرمایه در گردش دچار چالش می شوند و تامین مالی سرمایه در گردش بنگاه، ناقص اتفاق می افتد و تولید، ناقص شکل می گیرد و قیمت تمام شده دچار مشکل و واحد تولیدی در بازپرداخت اقساط، دچار مشکل می شود.
آقای نیازی افزود: مطالعه ای انجام نشده است که چه میزان از بدهی های ایجاد شده، ناشی از قصور بنگاه است و یا قصور نظام بانکی و یا قصور هر دو است.
معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه کارگروه های ستاد تسهیل در هر استان،​ مسئول بررسی مشکلات واحدهای تولیدی هستند, گفت: این کارگروه ها, بدهی های بانکی بنگاه ها را بررسی می کنند و اگر بنگاه به علل غیر معمول، امکان بازپرداخت اقساط را نداشته باشد،​ آن ها را استثناء می کنیم تا بانک با آن ها تعامل کند اگر به هر علتی از این مرحله گذر کنیم و بنگاه دوباره نتوانست باز پرداخت اقساط را انجام دهد در گام دوم، بانک ها, باید وثایق خارج از طرح را تملک کنند و نباید در این ابتدای کار،​ شرایط بنگاه را به گونه ای سخت کنند که دچار توقف یا تعطیلی شود.
آقای نیازی اضافه کرد: برخی اوقات، بانک ها به این مصوبات توجه کافی نمی کنند و اقدام به تملک واحد تولیدی می کنند یا شرایط بازپرداخت اقساط را به گونه ای سخت می کنند که بنگاه، قادر به بازپرداخت اقساط نیست.

رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه در پی آن نیستیم که واحد تولیدی را که اصلا توجیه اقتصادی ندارد به چرخه برگردانیم, گفت: اساساً بنگاه های تولیدی دو دسته هستند، یک دسته واحدهایی هستند که پیش از ورود بانک و تملک آن، به تعطیلی کشیده می شوند و در این موارد، بانک، مقصر نیست امادغدغه مجلس این است که بنگاه در حال تولید است اما مالک یا مدیر آن دچار مشکل از جمله تخلف می شود؛ اگر بخواهیم با آن ها برخورد کنیم سرنوشت واحد تولیدی را دچار مشکل می کنیم.
سید شمس الدین حسینی افزود: مجموعه تصمیم گیری ها و قانون گذاری های ما باید به گونه ای باشد که بین پیشگیری از مطالبات معوق و پیشگیری از تعطیلی این کارخانه ها به یک نقطه بهینه برسیم و یکی از اقدامات ستاد تسهیل نیز همین موضوع است.
معاون قضایی دادستان کل کشور هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه از چهار سال پیش به قبل, مشکلات فعلی را در واحدهای تولیدی و بازپرداخت تسهیلات بانکی نداشتیم, گفت: این رکود و مشکلات اقتصادی به جنگ اقتصادی مربوط است؛ در این جنگ اگر بخواهیم همان مقررات را که در زمان صلح اقتصادی عمل کنیم, قاعدتاً نمی شود به همین علت ستاد تسهیل تشکیل شد تا مصوباتی را برای مدارا تصویب کنیم.
آقای سعید عمرانی ادامه داد: تولیدکنندگان در مدت کوتاه با افزایش چند برابری نرخ ارز و مواد اولیه مواجه شدند که در حوزه قضایی از آن به عنوان ”فورس ماژور“ یاد می کنیم.
او با بیان اینکه بانک ها مداراگر نیستند، افزود: بانکها باید مقررات بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار و مفاد رای وحدت رویه را رعایت کنند.
آقای عمرانی ادامه داد: آنها حاضر نیستند محاسبه دقیق به ما بدهند؛ البته تایید می کنیم بخشی از قصور و تقصیر، شامل خود بانک است زیرا بانک شریک بوده که چرا در زمان پرداخت تسهیلات، به درستی ارزیابی نکرده است؟
آقای عمرانی اضافه کرد: آن چه که برای ما موضوعیت دارد،​فعالیت کارخانه و اشتغال است و این دو نباید صدمه بخورند؛ اگر حتی تولید کننده, کوتاهی کرده و قرار است آن واحد تولیدی, واگذار شود باید چند شرط رعایت شود و این واحدها در مزایده ها نباید به ثمن بخس فروخته شوند بلکه باید با کارشناسی دقیق به اهلش فروخته و نباید تولید قطع شود.
آقای عمرانی افزود: با بنگاه داری بانک ها مخالف هستیم اما کسی باید آن واحد را به قیمت واقعی بخرد تا تولیدکننده هم به خاک سیاه ننشیند، خریدار باید ​اهلیت داشته باشد تا کارگر بیکار نشود و بانک هم به حق و حقوق خود برسد.

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=7909