• امروز : دوشنبه - ۲۴ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 14 - رجب - 1446
  • برابر با : Monday - 13 January - 2025
10
در روند برگزاری دادگاه ۷ متهم پرونده تعاونی وحدت مطرح شد؛

ماجرای خرید ۴ فروند هواپیما با برداشت غیرقانونی وجوه سپرده‌گذاران

  • کد خبر : 7051
  • ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
ماجرای خرید ۴ فروند هواپیما با برداشت غیرقانونی وجوه سپرده‌گذاران
جلسه علنی رسیدگی به پرونده تعاونی وحدت با ۲۶۶ هزار سپرده‌ گذار، امروز در شعبه ۴ رسیدگی به پرونده اخلال گران و مفسدان اقتصادی برگزار شد.

دو جلسه علنی رسیدگی به پرونده تعاونی وحدت با ۲۶۶ هزار سپرده‌گذار، روزهای دوشنبه و سه‌شنبه (۲۲ و ۲۳ شهریور) به ریاست قاضی صلواتی در شعبه ۴ رسیدگی به پرونده اخلالگران و مفسدان اقتصادی برگزار شد.

قاضی صلواتی در ابتدای جلسه دادگاه گفت: شروع اولین جلسه محاکمه متهمان پرونده اتهامی سید محمد جعفر طباطبایی و ۶ نفر دیگر را اعلام می‌کنم. اموالی که از متهم در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته ۱,۵۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد که متأسفانه تا امروز ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از خط اعتباری که مربوط به بیت‌المال است هنوز بازنگشته است.

وی در ادامه از نماینده دادستان خواست تا کیفرخواست را قرائت کند.

شاه محمدی، نماینده دادستان اظهار کرد: محمد جعفر طباطبایی متهم اصلی این پرونده از بهمن ۹۱ تا دی ۹۲ به عنوان سهامدار صددرصدی تعاونی وحدت مشغول به فعالیت بوده است و بر اساس بررسی‌ها اکثر اقدامات مجرمانه در زمان سهامداری صددرصدی وی انجام شده است.

وی با تشریح مشخصات متهم گفت: سید محمد جعفر طباطبایی متهم به اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق جمع آوری وجوه کلان از اشخاص حقیقی که موجب تصاحب و حیف و میل اموال عامه مردم شده و تحصیل مال ازطریق نامشروع و برداشت غیر قانونی وجوه سپرده گذاران به مبلغ چهار هزار و ۳۷۷ میلیارد و ۶۶۲ میلیون ریال و تصرف عدوانی و انتقال اموال تعاونی به نام خود اعم از امول لواسانات و اموال موسوم به اترک است.

وی بیان کرد: در اولین اقدام در مورخ ۱۶ اسفند ۹۱ مصوبه‌ای به امضا آقایان سید محمد جعفر طباطبایی، امیر تقی زاده و سید مصطفی طباطبایی تنظیم می‌شود و مقرر می‌گردد جهت استفاده بهینه از منابع و سرمایه گذاری در زمینه‌های سودآور، محمد جعفر طباطبایی به عنوان نماینده تام الاختیار مؤسسه مجاز به برداشت وجوه جهت سرمایه گذاری در زمینه‌های سودآور اعم از خرید ملک و سایر پروژه‌ها می‌گردد.

نماینده دادستان تصریح کرد: برای تعاونی وحدت در شرکت هواپیمایی اترک هیچ گونه سهمی در نظر گرفته نمی‌شود. در ادامه طباطبایی اقدام به خرید ۴ فروند هواپیما می‌کند و بر اساس اسناد مالی در تعاونی وحدت برخی از مبالغ از سهام تعاونی وحدت در این راستا برداشته شده است و بر اساس اظهارات حجت صدیقی حدود ۴۵ میلیارد تومان از وجوه تعاونی جهت خرید هواپیما هزینه گردیده است.

نماینده دادستان گفت: از دیگر اقدامات مجرمانه متهم طباطبایی تصرف محل هواپیمایی اترک و انتقال اموال محل هواپیمایی به مرتبطین و سپس به خود است.

وی با اشاره توقیف بودن املاک و اموال مذکور با اقدام قضائی گفت: متهم طباطبایی همچنین در زمان سهامداری صددرصدی اقدام به انعقاد قراردادی با آقای علی موسوی به عنوان مالک دیپلمات کیش جهت پیش خرید ۴۲ واحد آپارتمان با ثمن ۳۰ میلیارد تومان و ۵۰ واحد تجاری با ثمن ۱۸ میلیارد تومان و ۶۳ واحد اداری با ثمن ۲۰ میلیارد تومان می‌کند و سپس در سال ۹۳ اقدام به تنظیم وکالت نامه قراردادهای مذکور به نام تعاونی وحدت می‌کند.

نماینده دادستان ادامه داد: این متهم هتل میثاق را که متعلق به تعاونی وحدت می‌باشد به نام خود کرده است. آنچه مشخص است متهم طباطبایی تا تاریخ ۳۱ تیر ۹۲ مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان برداشت غیرقانونی از تعاونی داشته است و زمانی که بانک مرکزی متوجه این موضوع می‌شود خرید و فروش تعاونی را غیرقانونی اعلام می‌کند.

نماینده دادستان با بیان اینکه متهم طباطبایی مانورهای متقلبانه مالی داشته است گفت: این متهم املاک لواسان که متعلق به تعاونی بوده است به ۸ نفر از مرتبطین خود داده است.

نماینده دادستان با بیان اینکه زمانی که این متهم صددرصد سهامدار این تعاونی شده است آن را در ازای ۲۵۰ میلیارد تومان به محمد وفایی می‌دهد گفت: این متهم اقرار کرده است که با بخشی از این پول‌ها یک ویلا در طرقبه، یک ملک در الهیه، یک قطعه زمین در الهیه ۵ قطعه زمین در مشهد یک ملک در میدان نوغان یک ملک در سپهرمشهد و ۴۲ واحد مسکونی خریداری کرده است.

در ادامه این جلسه دادگاه، نمایندگان حقوقی بانک مرکزی و هیئت تصفیه و نماینده شکات در جایگاه قرار گرفتند و به بیان مصادیقی از تخلفات تعاونی وحدت پرداختند.

در ادامه جلسه دادگاه متهم طباطبایی در جایگاه قرار گرفت و ضمن رد اتهامات وارده، مدعی شد: مدارک مرتبط این پرونده که از سوی نماینده دادستان و نماینده بانک مرکزی قرائت شد به من داده نشده است.

قاضی در جواب این متهم گفت: در دو ماه اخیر تمامی اطلاعات و مدارک این پرونده در اختیار وکیلتان قرار داده شده است و شما ملاقات‌هایی با وکیلتان داشته‌اید همان طور که وکیلتان گفته است هر شب یک ساعت با وی صحبت می‌کنید و از جزئی‌ترین اطلاعات پرونده اطلاع دارید.

متهم طباطبایی با بیان اینکه اولین متهم این پرونده بانک مرکزی است، گفت: اگر بانک مرکزی زمانی که ۲۷ شعبه داشتیم ورود می‌کرد و اعلام می‌کرد کار ما غیرقانونی است این پرونده وجود نداشت.

متهم طباطبایی در ادامه گفت: همه ما به خاطر طمع در اینجا هستیم. ۱۵ میلیارد تومان به من در فاصله دو یا سه مرتبه پرداخت شده بود و من با هزار ۳۰۰ میلیارد تومان منابع از تعاونی وحدت خارج شدم.

این متهم در ادامه با بیان اینکه برای خرید هواپیما دو شرکت در ترکیه ثبت کرده است به ذکر دلایل خرید هواپیما از جانب خود و واگذاری آنها پرداخت.

در ابتدای جلسه دوم دادگاه رسیدگی به پرونده تعاونی وحدت، نماینده دادستان خطاب به متهم طباطبایی گفت: شما در نخستین جلسه دادگاه، کلیه اتهامات را منکر شدید و گفتید هیچ پولی را نگرفته‌اید در حالی که اقرارهای شما وجود دارد.

نماینده دادستان خطاب به این متهم گفت: این پرونده از سال ۹۲ در خراسان کلید خورده است و شما بارها احضار شده‌اید، سپس پرونده تان به تهران آمده است و شما پرونده را مطالعه کرده‌اید و اتهامات به شما تفهیم شده است؛ شما از دیگر متهمان نام بردید؛ باید تاکید کنم که دادسرا عهد اخوت با هیچ کسی ندارد؛ پرونده‌های دیگر متهمان نیز مفتوح است و به اتهامات آن‌ها نیز رسیدگی خواهد شد.

نماینده دادستان ادامه داد: متهم طباطبایی ثمن معامله را از محل سپرده سپرده‌گذار پرداخت کرده و هیچ تفاوتی میان اموال سپرده گذار و اموال خودش قائل نبوده است.

وی تصریح کرد: متهم طباطبایی از پول سپرده گذاران که همان کارگران، کارمندان و کشاورزان بودند برداشت می‌کرد و برخی متهمان اقرار کردند که هزینه خانه، پوشاک و خانواده متهم طباطبایی از محل سپرده گذاری سپرده گذاران برداشت می‌شده است!
نماینده دادستان در ادامه خطاب به این متهم گفت: در شهریور ۹۲ بانک مرکزی به شما ابلاغ کرد که حق انتقال سهام را ندارید با این وجود در آذر ۹۲ سهام را انتقال داده‌اید.

متهم طباطبایی در ادامه جلسه دادگاه منکر ابلاغ ممنوعیت انتقال سهام شد که نماینده دادستان برگه ابلاغیه را به محضر دادگاه ارائه کرد.

نماینده دادستان خطاب به متهم طباطبایی تصریح کرد: شما می‌گوئید املاک لواسان و هتل میثاق متعلق به تعاونی بوده است و در آن شکی نیست سوال این است که چرا آن را انتقال دادید همچنین شما بدون تصویب صورت جلسه و بدون تصویب در هیئت مدیره شرکت حق نداشتید مؤسسه را انتقال دهید شما وقتی این مؤسسه زیان ده شد سهام آن را با زیان‌های آن انتقال داده‌اید.

متهم پاسخ داد: تعاونی وحدت زیان ده نبود و تقاضای کارشناسی کرده‌ام که انجام نشده است. نماینده دادستان با ارائه مدرکی گفت: این برگه نشان می‌دهد که کارشناسی صورت گرفته است این برگه به وکیل شما داده شده است و در پرونده وجود دارد.

در ادامه جلسه دادگاه با دستور قاضی، متهم طباطبایی برای ادای توضیحات در جایگاه قرار گرفت و گفت: مگر بانک‌های دیگر وقتی ملکی می‌خرند به نام سپرده گذاران می‌کنند؟ ما موظف هستیم در زمانی که فرد پولش را خواست به او بپردازیم.
قاضی خطاب به این متهم گفت: پول سپرده گذاران بالغ بر ۲ هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان است که باید از جانب شما پرداخت شود.

در ادامه این جلسه دادگاه، نماینده دادستان نیز خطاب به متهم طباطبایی گفت: شما می‌توانستید املاک را به نام تعاونی کنید، اما به نام خودتان زدید و حساب‌های صوری ایجاد کردید و این حساب‌های صوری به علت این بوده است که بتوانید از وجوه مردم برداشت کنید.

قاضی خطاب به متهم طباطبایی گفت: شما مقاومت می‌کنید تا املاک لواسان را نگه دارید؛ این املاک را بدهید تا پول سپرده گذاران پرداخت شود. چنانچه تا قبل از صدور حکم دادگاه خط اعتباری تسویه شود از تخفیف دادگاه برخوردار می‌شوید.

قاضی صلواتی با اعلام ختم جلسه، گفت: سومین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده تعاونی وحدت روز چهارشنبه ۲۴ شهریور برگزار می‌شود.

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=7051