• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
7

مراقب موج پنجم کرونا باشیم/ مبادا بار سفر ببندیم

  • کد خبر : 4516
  • ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۰
مراقب موج پنجم کرونا باشیم/ مبادا بار سفر ببندیم
چند روز دیگر ماه رمضان به پایان می‌رسد و شاید دوباره عده‌ای از هموطنان قصد سفر کنند، اگر چنین پیش فرضی به واقعیت تبدیل شود، باید منتظر موج دیگری باشیم که می‌تواند سخت‌تر از موج چهارم باشد.

به گزارش خبر نگار مهر ، هنوز روزهای پایانی سال ۹۹ را فراموش نکرده‌ایم که بیماری کروناچگونه داشت کنترل می‌شد و تخت‌های بیمارستانی از بیماران کرونایی خالی شده بود. اما، به یکباره و با هجوم مردم به سمت خریدهای شب عید و بعد از آن آغاز سفرهای نوروزی، همه معادلات را به هم ریخت و ناگهان شاهد بروز موج چهارم کرونا بودیم. موج سهمگین بیماری باعث شد تا تخت‌های کرونایی و غیر کرونایی در شهرهای قرمز و نارنجی در اشغال بیماران مبتلا به کووید ۱۹ درآیند و این گونه بود که بعد از گذشت ۴۵ روز از سال ۱۴۰۰، همچنان شاهد ترکش‌های موج چهارم کرونادر کشور هستیم.

این در حالی است که در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان قرار داریم و این احتمال هست که اولین مسافرت پس از سال نو، در تعطیلات عید فطر رقم بخورد. اگر چنین پیش فرضی به واقعیت تبدیل شود، باید منتظر موج دیگری باشیم که می‌تواند حتی سخت‌تر از موج چهارم کروناباشد.

کیوان گوهری مقدم رئیس بخش ریه و ICU داخلی بیمارستان شریعتی گفت: در موج چهارم رفتار غیرقابل‌پیش‌بینی و متفاوتی را از بیماری شاهد بودیم و تنها با یک معیار پاراکلینیک نمی‌توان بیماری را مدیریت کرد.

در همین حال، پیام طبرسی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله باکرونا، با اشاره به پیامدهای منفی عدم جلوگیری از مسافرت‌های نوروزی و عدم اعمال محدودیت‌ها در شیوع بیماری، گفت: اگر در دو هفته تعطیلات نوروز محدودیت ایجاد می‌شد مطمئناً وضعیت ما بهتر از شرایط کنونی بود.

وی با بیان اینکه از اول فروردین ۱۴۰۰ شاهد هجوم بیماران به اورژانس بیمارستان‌ها بودیم، افزود: اگر در حال حاضر نیز محدودیت‌ها را اعمال کنیم اتفاق خاصی در این موج نخواهد افتاد و این موج دو ماه طول خواهد کشید، زیرا تجربه نشان داده است زمانی که یک موج شروع می‌شود دو ماه طول می‌کشد، تنها می‌توان با انجام برخی اقدامات ارتفاع موج را تا حدی کم کرد اما در خود موج نمی‌توان تغییری ایجاد کرد.

این در حالی است که باید بدانیم متأسفانه یکی از چالش‌ها و مشکلات پیش رو برای کنترل بیماری کرونا در کشور، خروج افراد کرونا مثبت از قرنطینه است. به طوری که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، عنوان داشته است که در دو ماه گذشته بیش از ۴۰ هزار نفر از مبتلایان مثبت که قرنطینه بوده‌اند، نقض قرنطینه کرده‌اند و این افراد همانند یک بمب ویروسی در جامعه می‌چرخند.

حالا اگر احتمال بدهیم تعدادی از مسافران تعطیلات عید فطر، افراد کرونا مثبت باشند، باید نگران این سفرها بود. در همین حال، شرایط کرونایی کشور به گونه‌ای نیست که بخواهیم بار سفر ببندیم.

به گفته ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، مردم باید یک اصل را رعایت کنند و آن اصل رعایت فاصله گذاری و دستورالعمل‌های بهداشتی است.

وی افزود: مردم خودشان را درگیر و اسیر نام‌ها نکنند نگرانی اصلی ما از ویروس آفریقایی بیش از باقی انواع ویروس کرونا است، زیرا تجربیاتی که در عرصه بین المللی مشاهده می‌شود ویروس آفریقایی حتی از ویروس هندی و برزیلی از جهش‌های پیچیده‌تر و مقاومت بیشتر در مقابل درمان برخوردار است. این ویروس فعلاً در مقابل واکسن‌ها از مقاومت بیشتری برخوردار است، ولی آنچه از مردم درخواست می‌شود فقط و فقط رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی است.

حالا که شاهد مواردی از ویروس‌های آفریقایی و هندی در کشور هستیم و اینکه سوش غالب نیز ویروس انگلیسی است، باید خیلی مراقب بود که گرفتار ویروس کرونا نشویم.

تجربه موج چهارم کرونا نشان داد هر بار که گرفتار یکی از موج‌های بیماری می‌شویم، شرایط برای کشور از هر لحاظ سخت و بغرنج می‌شود. ایجاد محدودیت‌هایی که مشاغل را تهدید می‌کند و در پی آن، ازدحام بیمار در بیمارستان‌ها باعث سخت‌تر شدن کار مدافعان سلامت و کادر بهداشت و درمان می‌شود و همین این موارد در کنار مرگ‌هایی که اتفاق می‌افتد، روزهای تلخی را رقم می‌زند.

بنابراین، مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا و همچنین وزارت بهداشت، باید از حالا هشدارهای لازم را بدهند تا مبادا گرفتار موج پنجم کرونا شویم.

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=4516