• امروز : سه شنبه - ۱۸ آذر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 19 - جماد ثاني - 1447
  • برابر با : Tuesday - 9 December - 2025
7

نمایشگاه خودرو یا تجاوز به حق شهروند؟ چرا پیاده‌روها دیگر امن نیستند؟

  • کد خبر : 31173
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳
نمایشگاه خودرو یا تجاوز به حق شهروند؟ چرا پیاده‌روها دیگر امن نیستند؟

حسین ابرقویی – در حالی‌ که پیاده‌روها و معابر عمومی طبق قانون باید در اختیار عابران پیاده، کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت باشند، در بسیاری از مناطق تهران این فضاها به اشغال نمایشگاه‌های خودرو درآمده‌اند. خودروهایی که بی‌پروا روی جدول‌ها، پیاده‌روها و حاشیه کوچه‌ها ردیف شده‌اند و کسی هم جلودارشان نیست. آنچه بیش از […]

حسین ابرقویی – در حالی‌ که پیاده‌روها و معابر عمومی طبق قانون باید در اختیار عابران پیاده، کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت باشند، در بسیاری از مناطق تهران این فضاها به اشغال نمایشگاه‌های خودرو درآمده‌اند. خودروهایی که بی‌پروا روی جدول‌ها، پیاده‌روها و حاشیه کوچه‌ها ردیف شده‌اند و کسی هم جلودارشان نیست. آنچه بیش از همه آزاردهنده است، سکوت عجیب شهرداری و پلیس در مقابل این تخلف آشکار است.

صحنه‌ای تکراری در محله‌های مرکزی و شرقی تهران

در خیابان‌هایی مانند خاوران، پیروزی، میدان قزوین، ستارخان، دماوند و حتی شهرری، ده‌ها نمایشگاه خودرو بدون هیچ ابایی، خودروهایشان را روی پیاده‌رو پارک کرده‌اند؛ طوری‌ که عبور عابر پیاده گاهی فقط از خیابان و لابه‌لای خودروهای عبوری ممکن است.

یکی از شهروندان در منطقه نارمک به خبرنگار ما می‌گوید:بچه‌مدرسه‌ای من باید از وسط خیابون بره، چون پیاده‌رو پر از ماشینه. به پلیس هم زنگ زدیم، گفتند به ما ربطی نداره، برید شهرداری. شهرداری هم فقط می‌گه بررسی می‌کنیم.

قانون چه می‌گوید؟

بر اساس قانون استفاده غیرمجاز از معابر عمومی (مصوبه شورای عالی هماهنگی ترافیک کشور) و همچنین ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، هیچ شخص حقیقی یا حقوقی حق ندارد فضای عمومی را به نفع شخصی اشغال کند.

اما در عمل، هیچ برخورد مشخصی با این متخلفان صورت نمی‌گیرد و این فضاها، به‌ویژه در مقابل نمایشگاه‌ها، به‌طور دائم به نمایشگاه خودروهای پارک‌شده تبدیل شده‌اند.

چرا برخوردی نمی‌شود؟

دکتر مهدی رضوانی، استاد حقوق شهری در دانشگاه تهران، می‌گوید:متأسفانه در برخی مناطق، نمایشگاه‌داران با برخی مأموران شهرداری یا نهادهای دیگر تعامل دارند یا حتی با فشار صنفی از برخورد قانونی فرار می‌کنند. این موضوع یک فساد نرم و تدریجی است که اعتماد عمومی را نابود می‌کند.

پیامدهای اجتماعی و ایمنی

تهدید ایمنی عابران پیاده، به‌ویژه کودکان و سالمندان

محروم‌سازی معلولان و والدین دارای کالسکه از حق رفت‌وآمد امن

بستن مسیرهای اضطراری برای آتش‌نشانی و امداد در کوچه‌ها

افزایش حس ناتوانی و بی‌اعتمادی شهروندان به قانون

خانم نسرین افشار، ساکن میدان قزوین می گوید:ما بارها به ۱۳۷ و ۱۱۰ گزارش دادیم. حتی عکس فرستادیم. ولی انگار کسی گوش نمی‌ده. ماشین‌ها هم هر روز بیشتر می‌شن. واقعاً خسته شدیم از این بی‌قانونی.

کارشناسان پیشنهاد می‌کنند:

✔ تشکیل گشت‌های مشترک شهرداری و پلیس برای برخورد با اشغال پیاده‌رو

✔ لغو یا تعلیق مجوز نمایشگاه‌هایی که تخلف مکرر دارند

✔ نصب موانع فیزیکی برای جلوگیری از ورود خودرو به پیاده‌رو

✔ معرفی متخلفان از طریق رسانه‌ها به عنوان «مختل‌کنندگان حقوق عمومی»

✔ شکایت رسمی از طریق شوراهای محله یا سامانه ملی بازرسی

وقتی شهروند مجبور می‌شود از وسط خیابان عبور کند چون یک نمایشگاه خودرو قانون را زیر پا گذاشته، این دیگر فقط یک تخلف شهری نیست؛ این تعرض به کرامت عمومی و بی‌احترامی به نظم شهری است. ادامه این وضعیت، فقط احساس ناامنی و بی‌اعتمادی به قانون را در جامعه تقویت می‌کند.

آیا نهادهای مسئول به خود می‌آیند یا همچنان چشم خود را بر این آشفتگی خواهند بست؟

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=31173

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.