• امروز : شنبه - ۱ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Saturday - 21 December - 2024
2

افزایش قیمت راهکار رفع ناترازی های اقتصادی نیست

  • کد خبر : 30752
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۸
افزایش قیمت راهکار رفع ناترازی های اقتصادی نیست

کارشناس اقتصاد گفت: اقتصاد ایران در ساختار اصلی مشکلات متعددی دارد، با افزایش قیمت ها بیشترین فشار آن بر روی مردم خواهد بود.حمید حاج اسماعیلی کارشناس اقتصادی، در گفتگو با پرونده نیوز، در خصوص اقتصاد ایران، اظهار کرد: دولت با کمبود منابع درگیر است و در لایحه بودجه هم اعتراف کرده است که بیش از […]

کارشناس اقتصاد گفت: اقتصاد ایران در ساختار اصلی مشکلات متعددی دارد، با افزایش قیمت ها بیشترین فشار آن بر روی مردم خواهد بود.
حمید حاج اسماعیلی کارشناس اقتصادی، در گفتگو با پرونده نیوز، در خصوص اقتصاد ایران، اظهار کرد: دولت با کمبود منابع درگیر است و در لایحه بودجه هم اعتراف کرده است که بیش از هزار همت کسری دارد. دولت های مختلف به دلیل اینکه انضباط مالی را رعایت نکرده و هچنین هزینه‌های آنها بالا است، با کسر بودجه در سال‌ها مختلف روبه روست اما با انتشار اوراق های مختلف آن را برطرف می کردند، بدون اینکه بتوانند از محل دقیق آن را تامین کنند. معمولا به بانک‌ها و بانک مرکزی بدهکارهستند.
وی ادامه داد: اکنون دولت در سال جاری و آینده برای پرداخت یارانه‌ها با کسری منابع اعتباری روبروست. ساختار اقتصاد ایران به دلایل متعدد و مشکلات اساسی و عدم انضباط مالی در طی سال‌های گذشته دچار مشکلات متعددی شده است و کسری بودجه از سالی به سال دیگر منتقل می‌شود و این دلایل اصلی تورم شده است. برخی از دولت‌ها حل مشکل را با افزایش قیمت می دانند و در عین حال با اختلاف ارز می‌خواهند آن را حل کنند اما چون یک روش اصولی نبوده، اثری بر اقتصاد ندارد. دولت واسطه گری و دلالی کرده و از اختلاف ارز دولتی و آزاد کسب درآمد می‌کند. در عین حال با این کار ناترازی در حوزه اقتصادی ایجاد کرده و باعث تورم می‌شود.
کارشناس اقتصادی، گفت: اکنون دولت برای تامین قیمت بنزین با مشکلات ارزی روبروست و برای تامین آن به دلیل کمبود بودجه و ارز دچار سردرگمی شده است و از طرفی باید کسری بودجه را هم جبران کند. افزایش قیمت باعث تورم شده و از طرفی فشار اقتصادی برای مردم ایجاد می‌ کند. اگر قیمت ها را افزاش دهند، فشار اقتصادی برای مردم ایجاد می‌شود چون بنزین و حامل‌های انرژی به صورت مستقیم و روانی روی قیمت کالا و تورم تاثیر دارد. ما در ایران دچار بیماری در ساختار اقتصاد کلان هستیم ، چون در دولت‌ها نتوانستند در این خصوص کاری کرده و آن را حل کنند. مشکلات متعدد موجب شده که تمرکز مستقیم برای مدیریت و مهندسی آن در دسترس نباشد.
وی تاکید کرد: اقتصاد ایران چند وجهی است بخشی از آن در دولت و بخشی در خارج از آن و توسط نهادهای مختلفی اداره می‌شود که صاحب نفوذ هم هستند و دخالت‌های زیادی در حوزه اقتصادی دارند تا زمانی که ساختار اقتصادی و هزینه ها شفاف نشود و در یک چارچوب انضباط مالی نتوانیم بودجه‌های عملیاتی را تهیه و آن را عملیاتی کنیم، آن روش ادامه پیدا می‌کند. دولت با استقراض یا چاپ پول مشکلش را حل کرده اما فشار اصلی بر روی مردم است. آنچه اثرگذاری برای معیشت مردم و درآمد آنهاست با مشکلات زیادی رو به روست و هر دولتی با وجود شعارها نتوانستند به وعده‌های مختلف اقتصادی عمل کرده و آن را حل کند.
حاج اسماعیلی در پایان خاطر نشان شد: دولت چهاردهم هم مثل سایر دولت‌ها به همین گرفتار‌ها دچار سردرگمی شده است و نمی‌تواند برنامه مدون، همه جانبه و دقیقی اجرا کند که بتواند کسری بودجه و تورم را کنترل کرده و در کنار آن از مردم حمایت کند، چون ساختار پراکنده و غیر متمرکز در حوزه حاکمیت داریم و مجموعه‌ای از نهادها داخل و خارج از دولت هستند. بحث‌هایی که پزشکیان رئیس جمهور گفته است که با مشکلاتی روبروی است، حقیقت دارد اما عدم حمایت از مردم همچنان باقی خواهد ماند، چون توانایی کنترل قیمت‌ها را نخواهند داشت و امکان حمایت درست برای افزایش قدرت خرید مردم در عین حال تغییر برای معیشت مردم اتفاق نمی‌افتد، بعید می‌دانم بتوانند کاری کنند. با توجه به اینکه در ماه های آخر سال هم هستیم و دولت در حوزه‌های دیگر مثل نظامی و خارجی هم درگیر است.

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=30752

برچسب ها