مشاور وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو در تلاش است با توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر وابستگی تولید برق به سوختهای فسیلی را کاهش دهد،گفت: بهینهسازی مصرف انرژی در بخشهای مختلف الزام آور است.
به گزارش روابط عمومی وزارت نیرو، میثم جعفرزاده، درباره ضرورت صرفهجویی در مصرف انرژی به ویژه در بخش ساختمانهای کشور و نقش آن در کاهش ناترازی انرژی گفت: بخش قابل توجهی از انرژی گاز و برق کشور در بخش ساختمانها مصرف میشود که بررسیها نشان میدهد در صورت اتخاذ تدابیر ویژه از جمله رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی مسکن تا ۵۰ درصد امکان صرفهجویی انرژی در این بخش وجود دارد.
مشاور وزیر نیرو در همین رابطه اضافه کرد: اگرچه ناترازی انرژی در فصل سرد سال جاری مشکلاتی را در کشور ایجاد کرد، اما میتوان از دل تهدید ناترازی انرژی، فرصتی ایجاد شود که توجه افکار عمومی و مسئولان به ضرورت بهینهسازی مصرف انرژی و تنوع بخشی به سبد تولید برق جلب شود.
مسئول ویژه نظارت بر صرفهجویی انرژی در وزارت نیرو در ادامه سخنان خود به پیشگام شدن وزارت نیرو در حوزه ارتقای مصرف و بهینهسازی مصرف انرژی در بخش ساختمانها اشاره کرد و اظهار داشت: صنعت آب و برق ۲۶۰۰ ساختمان اداری و مشترک در کل کشور دارد و به واسطه انجام برنامههای مدیریت مصرف در فصل سرد سال جاری، میزان مصرف برق این واحدها ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت.
وی با تأکید بر اینکه الگوی مدیریت مصرف و صرفهجویی در بخش انرژی که در ادارات تابعه وزارت نیرو اجرایی شد، قابلیت توسعه در سطح کل ادارات دولتی را دارد، بیان کرد: در صورت حمایت دولت و با محوریت وزارت نیرو میتوان برنامههای مدیریت مصرف ویژهای را با هدف کاهش مصرف انرژی در بخش اداری کل کشور اجرایی کرد که مجموعه این اقدامات نقش مؤثری در کاهش مصرف انرژی کشور داشته باشد.
مشاور وزیر نیرو با اشاره به تجربه ترویج مصرف لامپهای کم مصرف در دهه ۸۰ شمسی یادآور شد: همانطور که در سالهای پایانی دهه ۸۰ شمسی استفاده از لامپهای کم مصرف در جامعه نهادینه شد، در حال حاضر نیز لازم است موضوع بهینهسازی مصرف انرژی در بخش ساختمان با اتخاذ سیاستهایی مانند اعطای تسهیلات بلند مدت، حذف یارانه پرمصرفها و ترویج استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر پیگیری شود.
جعفرزاده در بخش دیگر سخنان خود به موضوع کمبود سوخت نیروگاهی و ناترازی انرژی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: در کنار برنامههایی که برای بهینهسازی مصرف انرژی در بخشهای مختلف به ویژه بخش ساختمان اجرایی میشود، همچنین لازم است از طریق توسعه انرژیهای تجدیدپذیر میزان وابستگی تولید برق به سوختهای فسیلی کاهش یابد.
مشاور وزیر نیرو با تأکید بر اینکه با تلاش وزارت نیرو برنامههای متنوعی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش وابستگی تولید برق به سوختهای فسیلی در دستور کار است، اظهار داشت: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه در بخش خانگی نه تنها به شکل قابل ملاحظهای ناترازی برق کشور در اوج بار را کاهش میدهد، بلکه به واسطه اقداماتی مانند راهاندازی تابلوی سبز بورس و حذف یارانه پرمصرفها، برای خانوادههایی که دارای نیروگاه خورشیدی هستند، به یک منبع درآمد جذاب تبدیل خواهد شد.
وی از کاهش آلایندههای جوی و میزان بار انتقال برق در بخش شبکه انتقال به عنوان دیگر پیامدهای مثبت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر یاد کرد و ادامه داد: در ایران پتانسیل بسیار بالایی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر وجود دارد و در صورت حمایت دولت از برنامههای وزارت نیرو میتوان در بازه زمانی کوتاه شاهد تحولی بزرگ در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر کشور بود.