• امروز : دوشنبه - ۳ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
4

تخلف برخی تجار: واردات حبوبات با ارز ۲۸۵۰۰؛ فروش به نرخ ارز غیررسمی

  • کد خبر : 27525
  • ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
تخلف برخی تجار: واردات حبوبات با ارز ۲۸۵۰۰؛ فروش به نرخ ارز غیررسمی
درحالی که دولت سیزدهم برای واردات حبوبات ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی تخصیص می دهد اما وضعیت بازار نشان می دهد که برخی واردکنندگان و توزیع کنندگان در حال عرضه حبوبات با نرخ ارز آزاد هستند.

به گزارش پرونده نیوز و به نقل از ایرنا، دولت سیزدهم برای حمایت از مصرف کنندگان نرخ ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی را برای واردات کالاهای اساسی از جمله حبوبات تخصیص می دهد. دولت برای حمایت از مصرف کنندگان برای ماه مبارک رمضان در اسفندماه ۱۴۰۲ نیز اقدام به توزیع انواع حبوبات با قیمت های مصوب کرد تا افزایش تقاضا برای برخی کالاهای پرمصرف، مردم را با مشکل روبرو نکند.

بنابراین انواع حبوبات با قیمت مصوب کارگروه تنظیم بازار و در بسته‌ بندی‌ های مناسب برای مصرف خانوار تامین و در سراسر کشور از طریق فروشگاه‌ های زنجیره‌ای توزیع و در اختیار عموم مردم قرار گرفت.

مسلم است وقتی کالایی با ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی تامین و وارد کشور می شود باید با قیمت های دولتی و مصوب به بازار عرضه و به دست مصرف کنندگان برسد، اما وضعیت فعلی بازار نشان می دهد که برخی از واردکنندگان و توزیع کنندگان با نوسان نرخ دلار اقدام به افزایش قیمت ها و عدم توزیع این محصولات در بازار کرده اند. به طوری که این اقدام برخی شرکت های واردکننده و توزیع کننده باعث افزایش قیمت حبوبات نسبت به سال گذشته شده است.

آنچه مشخص است، این افراد به دنبال آن هستند تا محصولی که با ارز دولتی تامین و وارد شده را با نرخ دلار بازار غیررسمی در بازار به فروش برسانند که این امر علاوه بر سودجویی، اجحاف به مصرف کنندگان است.

به نظر می رسد نیاز است که دستگاه های نظارتی وارد عمل شده و مشخص کنند حبوبات وارداتی با ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومان به کجا تزریق شده و چرا بخشی از این محصول به بازار عرضه نمی شود.

افزایش نرخ حبوبات نسبت به سال گذشته

«رضا کنگری» رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره افزایش قیمت مجدد حبوبات در ابتدای سال ۱۴۰۳ در بازار گفت: از ابتدای سال تاکنون با کمبود حبوبات در بازار روبرو شدیم به طوری که قیمت این محصولات نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: برخی شرکت های واردکننده و فروشنده محصولات وارداتی حبوبات به دلیل نوسان نرخ ارز، عرضه را کاهش داده‌اند بنابراین کمبود در عرضه حبوبات باعث افزایش قیمت این محصولات در بازار شده است.

وی تصریح کرد: اکنون به دلیل نوسان نرخ ارز شاهد کمبود این محصولات در بازار از جمله عدس هستیم، برخی شرکت های واردکننده و توزیع کننده مدعی هستند که اگر با نرخ دولتی این محصولات را بفروشند بعدا اگر مجبور شوند با نرخ آزاد این محصولات را وارد کنند سرمایه‌شان از بین می رود.

وی با بیان اینکه قیمت کالاهایی که به دلار مربوط می شود قیمت های مشخصی ندارند افزود: امروز قرار بود که قیمت فروش حبوبات مشخص شود که به دلیل نوسان قیمت ارز هنوز قیمت ها مشخص نشده است.

رییس اتحادیه بنکداران براین باور است که عرضه حبوبات با نرخ های مصوب مستلزم تشدید نظارت ها توسط دستگاه های نظارتی و دستگاه هایی است که ارز به این شرکت ها اختصاص داده اند.

وی با اشاره به اینکه برخی شرکت های واردکنندگان و توزیع کننده ادعا می کنند که محصول در انبارهای خود ندارند که باید این موضوع توسط دستگاه هایی که ارز به آنها اختصاص داده شده، صحت سنجی شود.

کنگری گفت: البته از اواخر سال گذشته تاکنون مکاتباتی را با وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صمت و اتاق اصناف ایران داشته ایم که این موضوع در حال پیگیری است و مقرر شده که برای ثبات بازار این محصولات تصمیم گیری های صورت گیرد.

وی معتقد است که تخصیص ارز دولتی و تامین و توزیع حبوبات باید توسط دستگاه های نظارتی مورد ارزیابی و نظارت دقیق تری قرار گیرد تا مشخص شود چه میزان حبوبات تامین و به کجاها توزیع شده است.

رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: این اتحادیه برای کمک به دولت آمادگی دارد در بحث تامین حبوبات ورود پیدا کند تا بازار این محصول تنظیم شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=27525