به گزارش پرونده نیوز، حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی حبرگزاری تسنیم با اشاره بهضرورت رعایت ضوابط اختصاصی تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در رابطه با گروه کالایی لوازم کامپیوتری و قطعات الکترونیک، گفت: از اسفندماه سال ۱۴۰۰ اکثر کالاهای حوزه رایانه میبایست به صورت سیستمی ثبت شده و تمامی مراحل واردات، انبارش، حمل و نقل و فروش آنها به صورت رسمی مورد رصد قرار گیرد.
وی با اشاره به تنوع بالای کالاهای مرتبط به حوزه کامپیوتر و متعلقات آن افزود: از ابتدای اجرای این قانون، حدود ۲۲ میلیون شناسه رهگیری توسط فعالان اقتصادی در سامانه جامع تجارت ثبت شده است.
دهقانی نیا ادامه داد: از میان این ۲۲ میلیون شناسه رهگیری صادر شده، ۱۸ میلیون مربوط به کالاهای وارداتی و ۴ میلیون مربوط به کالاهای تولید داخل است. همچنین ۶۰ هزار شناسه کالا در این گروه کالایی اخذ شده است که ۳۰ هزار فعال تجاری در حوزه کالایی ذکر شده در سامانه جامع تجارت اقدامات خود را انجام دادهاند.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره بهضرورت ثبت اطلاعات گروه کالایی لوازم کامپیوتری و الکترونیک در سامانه جامع تجارت افزود: تمامی فعالان تجاری حوزه واردات و تولید و فروشنده این اقلام میبایست در این روند قانونی مشارکت کنند. در همین راستا اخیراً پروندههای قابلتوجهی برای برخی متخلفان ایجاد شده است.
دهقانی نیا با اشاره به اقدام مهم یکی از دستگاههای متولی در مبارزه با قاچاق کالا، گفت: اقدامات لازم برای برخورد با متخلفان در حال اجرا است؛ در روزهای اخیر، متأسفانه تخلف برخی از افراد که در هیئتمدیره اصناف مرتبط به حوزه فناوری و رایانه نیز فعالیت دارند در حوزه قاچاق کشف شده است که در طی این اقدام بیش از ۲۵ میلیون یورو کالا وارداتی که در سامانه جامع تجارت ثبت نشده بود کشف و ضبط شده است.
وی ادامه داد: انتظار میرود که تمامی افراد و شرکتهای فعال در بازار لوازم رایانهای و تجهیزات فناوری نسبت به انجام وظایف قانونی خود در سامانه جامع تجارت توجه لازم را داشته باشند.
انتهای پیام