این شرکت اعلام کرد که از زمان خروج از ایران پس از تحریمها، نمایندگی خود را به یک شرکت ایرانی سپرده است و این شرکت کماکان نیز بهعنوان نماینده رسمی این برند در ایران فعال است، بنابراین استفاده از برند نوکیا بهروی تلفنهای همراه مونتاژ داخل در حالی رخ داده است که این شرکت دارای نمایندگی رسمی در ایران نیز هست.
گفتنی است؛ با وجود اعتراض شرکت اصلی و سفیر کشور مبدأ این شرکت، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفته است: اگر به هر دلیلی این واحد توانسته باشد طبق استانداردهای داخل کشور از وزارت ارتباطات و سازمان حمایت مجوزهای لازم را اخذ کند، با توجه به شرایط تحریم دیگر الزامی نیست که مدرک معتبر از کشور مبدأ برند کسب کند. استفاده از نام برند تلفن همراه نوکیا در رابطه با این واحد تقلب نیست و این شرکت اقدام به مونتاژ کالا میکند. اگر کشور مقصد نامهای هم ارسال کرده باشد با توجه به اینکه این کشورها ایران را تحریم کردهاند، نظر آنها برای ما مهم نیست و ما تعهدی به آنها نداریم.
فروش تلفن همراه تولید داخل به اسم ویتنام
با وجود همه این اتفاقات با بررسیهای خبرگزاری تسنیم پرده جدیدی از سوءاستفاده شرکت مونتاژکننده داخلی از برند نوکیا آشکار شد، در یک نمونه شاهد بودیم که بهروی جعبه تلفن همراه عبارت تولید کشور ویتنام ثبت شده بود که در زیر قابل مشاهده است؛
با وجود این، وقتی کد IMEI این گوشی را در سامانه همتا جستوجو میکنیم ذکر میکند که این تلفن همراه موتاژشده در داخل کشور است، بهعبارت دیگر نهتنها نشان شرکت نوکیا مورد سوءاستفاده قرار گرفته است بلکه بهنظر میرسد که شاهد درج عبارت نادرستی در خصوص محل تولید تلفن همراه نیز هستیم.
حال باید دید وزارت صمت و معاونت صنایع عمومی این وزارتخانه چگونه نسبت به این موضوع واکنش نشان میدهند و یا به دفاع عجیب خود از این شرکت که بهنظر میرسد بهنوعی در حال سوءاستفاده از مصرفکننده است، ادامه میدهند؟
انتهای پیام