به گزارش پرونده نیوز و به نقل از خبرگزاری تسنیم، تنبیه بدنی دانشآموزان به عنوان نقطهای تاریک بر دفتر تعلیم و تربیت کشور سالهاست که خاطرات تلخی را برای برخی دانشآموزان و والدین آنها رقم زده است.
مسئولان وزارت آموزش و پرورش همیشه میگویند تنبیه بدنی، خط قرمز این وزارتخانه است اما هیچگاه این پدیده تلخ از مدارس کشور حذف نشده البته در سالهای اخیر تنبیه بدنی در مدارس بسیار کمرنگ شده است اما هنوز از گوشه و کنار کشور، اخباری درباره تنبیه بدنی دانشآموزان منتشر میشود که در مواردی منجر به ضرب و جرح و لطمات جدی و گاهی ضایعات جبرانناپذیر دانشآموزان شده است.
برخی از موارد تنبیه بدنی در سال تحصیلی جاری که منجر به ضرب و جرح دانشآموزان شده را در ادامه مرور میکنیم:
تنبیه بدنی یک دانشآموز در شهرستان گناباد و شکستن دو پای دانشآموز در پی تنبیه مدیر مدرسه! اقدام آموزش و پرورش: تعلیق موقت مدیر جهت بررسی بیشتر و معرفی به هیئت تخلفات اداری کارکنان.
تنبیه بدنی دانشآموز کلاس پنجم دبستان در تهران توسط ناظم مدرسه و شکایت والدین به کلانتری محله.
ضرب و شتم دانشآموز ۱۳ ساله کوهدشتی توسط معلم و آسیب به کبد.
کتک زدن یک دانشآموز کلاس هفتمی به دست معلم ورزش در مدرسه روستای گچی شیراز که فیلم ضربات معلم بر سر و صورت دانشآموز در فضای مجازی منتشر شد.
در جدیدترین مورد از تنبیه بدنی دانشآموزان که فیلم آن در فضای مجازی منتشر و منجر به ورود دادستان شد، مدیر یک مدرسه غیردولتی در خورموج استان بوشهر، به ضرب و شتم تعدادی از دانشآموزان دبستانی اقدام کرد.
به دنبال انتشار فیلم این ماجرا، دادستان خورموج به پرونده ورود و مدیر مدرسه غیردولتی را بازداشت کرد.
معلمان بلاگری پدیدهای جدید از نقض حقوق دانشآموزان
این موارد بخشی از تنبیه بدنی شدید دانشآموزان در برخی مدارس کشور بود، علاوه بر این خشونتهای عریان، دانشآموزان مدارس دولتی با نقض آشکار برخی از حقوق خود در مدارس مواجه هستند و آنچه به تازگی باب شده است، پدیده “معلمان بلاگر” است که به ضبط فیلم از دانشآموزان در کلاس درس و پخش آن در فضای مجازی اقدام میکنند! آن هم بدون توجه به تأثیر مخربی که میتواند بر روح و روان یک دانشآموز و تعلیم و تربیت داشته باشد.
مثال واضح این ماجرا که فیلم آن در فضای مجازی هم وایرال شد، اقدام یک معلم در تحقیر دانشآموز دبستانی بود آن هم بابت اینکه چرا نزد مدیر مدرسه رفته و گفته “معلم با ۱۰ دقیقه تأخیر به کلاس درس آمده است.”
انفعال آموزش و پرورش در برابر نقض حقوق دانشآموزان
حداقلیترین انتظار از وزارت آموزش و پرورش، واکنش در برابر چنین موضوعاتی و دفاع از حقوق دانشآموزان است اما متأسفانه این وزارتخانه نه تنها هیچ واکنشی در برابر این مسائل ندارد بلکه به نظر میرسد ترجیح بر این است در برابر نقض حقوق دانشآموزان، صرفاً “سکوت” اختیار کند.
مجتبی هاشمی؛ مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش، هم در این زمینه پاسخگوی پیگیریهای خبرنگار تسنیم نبود و مسئولیت پاسخگویی در این زمینه را به سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ارجاع داد!
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش نیز پاسخگوی تماسهای متعدد خبرنگار تسنیم نبود.
در شرایطی که انتشار فیلمهای تنبیه، تحقیر یا تمسخر دانشآموزان، افکار عمومی جامعه را آزردهخاطر میکند و از سوی دیگر با توجه به اینکه این اتفاقات توسط عده اندکی از معلمان انجام میشود اما میتواند وجهه تعلیم و تربیت کشور و معلمان را مخدوش کند، موضع هوشمندانه و بهموقع وزارت آموزش و پرورش بسیار مهم و ضروریست.
با توجه به اینکه قانون به صراحت در خصوص ابعاد حقوقی چنین برخوردهایی موضع خود را بیان کرده است اما شاهد کاهش چنین رویهای در مدارس کشور نیستم همچنین خبری از برخوردی شایسته و قاطعانه با افراد خاطی مشاهده نمیشود.
در چنین شرایطی، مشابه آنچه در ماجرای مدرسه خورموج رخ داد، ورود دادستان به عنوان مدعی العموم میتواند منجر به برخورد با خاطیان و دفاع از حقوق عامه مردم شود.
انتهای پیام