• امروز : یکشنبه - ۱۶ آذر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 17 - جماد ثاني - 1447
  • برابر با : Sunday - 7 December - 2025
10
مجری طرح پنبه وزارت جهادکشاورزی پاسخ داد

مشکل اصلی پنبه‌کاران چیست؟

  • کد خبر : 24322
  • ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۴
مشکل اصلی پنبه‌کاران چیست؟
مجری طرح پنبه وزارت جهادکشاورزی گفت: مشکل اصلی کشاورزان پنبه کار قیمت پنبه است. همچنین مدیریت نادرستی که در واردات صورت گرفت و ارز ارزان قیمتی که به واردکنندگان داده شد صرفه اقتصادی پنبه را کاهش داد.

به گزارش پرونده نیوز و به نقل از ایسنا، ابراهیم هزار جریبی با بیان اینکه در گذشته دور در پنبه خودکفا بودیم و حتی صادر می کردیم، گفت: در برنامه ششم توسعه توانستیم تولید پنبه را در کشور دو برابر کنیم و میزان تولید را از ۱۵۰ هزار تن وش به بیش از ۳۰۰ هزار تن برسانیم.

وی ادامه داد: در صنایع نساجی به حدود۵۰۰ هزار تن وش نیاز داریم که بتوانیم ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تن پنبه مورد نیاز صنایع نساجی را به دست بیاوریم.

مجری طرح پنبه وزارت جهادکشاورزی مشکلات پنبه‌کاران را دسترسی نداشتن به ماشین‌آلات برداشت پنبه و کمبود صنایع جانبی پیشرفته برشمرد و گفت: مشکل اصلی کشاورزان پنبه کار قیمت پنبه است. مدیریت نابه‌جایی که در واردات صورت گرفت و همچنین ارز ارزان قیمتی که به واردکنندگان داده شد صرفه اقتصادی پنبه را کاهش داد.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد با بیان اینکه عملکرد پنبه در هکتار به ۳۰۰۰ کیلوگرم افزایش پیدا کرده، طرح‌های حمایتی دولت را برشمرد و گفت: استفاده از آبیاری میکرو، استفاده از کشت مستقیم و رقم های زودرس، پرداخت یارانه به نصف قیمت بذر، تخصیص تسهیلات ۴ درصد برای کمباین از جمله این حمایت‌ها است.

وی در پایان گفت: در دنیا به کشت پنبه یارانه داده می‌شود و علت آن این است که از ارزش افزوده آن در مراحل بعدی استفاده شود.

گفتنی است؛ پنبه در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، گلستان، فارس و اردبیل کاشت می‌شود و بنابر اعلام وزارت جهادکشاورزی در حال حاضر سطح زیر کشت آن ۱۰۰ هزار هکتار است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=24322

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.