به گزارش پرونده نیوز از وزارت جهاد کشاورزی، «زهرا جلیلیمقدم» افزود: سطح باغات انار حدود ۹۶ هزار و ۵۰۰ هکتار است که از این سطح ۹۱ هزار و ۸۰۰ هکتار بارور و مابقی غیربارور است.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری با بیان این که انار شب یلدا تامین است، اظهار داشت: میزان تولید انار بیش از نیاز و مصرف داخلی است و ظرفیت افزایش صادرات را نیز داریم.
افزایش ۱۲۰ درصدی صادرات انار از لحاظ ارزشی
وی میزان صادرات هشت ماهه انار کشور را ۱۲ هزار و ۶۰۰ تن با ارزش حدود شش میلیون دلار عنوان و اظهار کرد: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد از نظر وزنی و بیش از ۱۲۰ درصد به لحاظ ارزشی رشد داشته است.
جلیلیمقدم ادامه داد: ایران دارای رتبه نخست سرانه تولید انار و رتبه سوم تولید در جهان است.
وی درباره برنامههای این دفتر در مورد تولید این محصول گفت: در قالب یک برنامه ۵ ساله اصلاح باغات انار در سطح ۲۵ هزار و ۵۰۰ هکتار و حذف باغات قدیمی و جایگزینی با ارقام تجاری در سطح ۸ هزارو ۹۰۰ هکتار را در دست اجرا و اقدام داریم.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: آنچه مسلم است روشهای سنتی باغداری دیگر پاسخگوی شرایط فعلی بخش کشاورزی نیست، زیرا محدودیت منابع آبی و بروز تنشهای دمایی (گرما و سرما) موجب طغیان آفات و بیماریها در باغات میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به سرانه تولید، برنامه توسعهای با روشهای پیشین نداریم و اصلاح و احیای باغات را برنامهریزی و دنبال میکنیم.
جلیلیمقدم در همین حال گفت: برای مدیریت تنش خشکی نیز در حال حاضر طرحهایی به صورت پایلوت و الگویی، در زمینه مدیریت آبیاری، اصلاح بستر کشت، تراکم کشت و اصلاح باغات صورت گرفته که نتایج خوبی بدست آوردهایم و با ترویج و اجرایی کردن آنها، میتوان تنشها را مدیریت کرد.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری اظهار داشت: انار هرچند در منابع به عنوان گیاه متحمل کمآبی و مناسب مناطق کویری شناخته شده، اما برای داشتن میوه با کیفیت ضروری است یک برنامه آبیاری مناسب داشته باشد.
جلیلیمقدم استفاده از سیستمهای نوین آبیاری، استفاده از سایبان و پوشش میوه، تغذیه مناسب و کاربرد آنتی استرسها را از شیوههای موثر در کاهش تنش گرمایی در باغات انار برشمرد.
وی با بیان این که انار در تمامی استانها به جز استان همدان تولید میشود، تصریح کرد: استانهای فارس، مرکزی، خراسان رضوی، یزد، سمنان، اصفهان، لرستان و قم جزو بزرگترین تولید کنندگان انار کشور محسوب میشوند.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری ادامه داد: استان فارس ۳۳ درصد، مرکزی ۱۰ درصد، یزد ۸ درصد، خراسان رضوی ۷ درصد، سمنان ۸ درصد، اصفهان ۷ درصد، لرستان ۶ درصد، خراسان جنوبی ۳ درصد، سیستان و بلوچستان ۲ درصد و کرمان ۱ درصد و سایر استانهای کشور ۱۴ درصد تولید را برعهده دارند.
انتهای پیام/