دکتر محمودی اصل در گفتگو با پرونده نیوز در خصوص تولید، اظهار کرد: ما بزرگترین ضربه را به تولید زدیم، ناجی کُشی کردیم، قرار بود، تولید نجات بخش باشد، مثل تمام کشورهای دنیا! اما ما نابودش کردیم، قیمتگذاری دستوری گذاشتیم، گفتیم از این قیمت بالاتر نفروشند، شوینده ها، تایرها، همه شرکت ها، سوختش را دو برابر کردیم یا مواد اولیه رو بالاتر حساب کردیم.
وی افزود: آمدیم قیمت گذاری کردیم، چه اتفاقی افتاد؟ حاشیه سود تولیدکنندگان، زیر ۱۷ بود که آمار واقعی آن زیر ۱۲ درصد است، حاشیه سود سکه ۱۵۰ درصد دلار ۱۵۰ درصد شد، چه اتفاقی می افتد؟ هدایت نقدینگی به سمت بازار دلالی!!
کارشناس اقتصاد درخصوص نقش دولت ها در هدایتگری بازار، تاکید کرد: دولت ها با سیاستهایشان مردم را به سمت بازارها هدایت می کنند. بسیاری از تصمیماتی که در حوزه اقتصادی گرفته شده مشکوک است، بیشتر براندازی اقتصادی بوده تا کمک به تولید، کار کارشناسی صورت نمیگیرد و هیچ قانونی کارشناسی را در مقابل مقاومت در برابر تصمیمات غلط مسئولین بالاتر حمایت نمیکنند.
وی در خصوص نقش عوارض صادراتی در اقتصاد کشور، بیان کرد: فروردین ماه عوارض صادراتی گذاشتند، سعی کردیم، در رسانه ها، در جلسات و دیدار با مسئولین به زور عقب نشینی کردند، اما ضربه خود را زد، اکنون کسری تراز بازرگانی به ۳ تا ۴ میلیارد مربوط به آن می باشد، عوارض صادراتی در حد ۲۳ درصد تا ۴۰ درصد هم گذاشته شد، انگار وارد کننده (مشتری) کشورهای خارجی، منتظر ما می ماند.
محمودی اصل افزود: قانون ۴ماهه گذاشتند که این مدت صادر نمی کنید، صبر کنید، مشتری منتظر نمی ماند، به سراغ فرد دیگری میرود، بسیاری از مشتریان هایمان را از دست دادیم، روسی ها هم از طرفی تحریم شده بودند، دنبال فرصت که بازاری به دست بیاورند، ما آن را تقدیم کردیم، به نوعی (دامپینگ ) می کرد، گویا دو دستی تقدیمشان کردیم، بازار هایمان را از دست دادیم و همین امر باعث شد تا ۴ میلیارد دلار تراز بازرگانی ما افت کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در کشورهای موفق، رقابت در حد قطعی یک روز برق است، یک کشور، از کشور دیگری جلو میزند؛ اما یکدفعه عوارض صادراتی میگذاریم، ما هم تلاش کردیم، با فعالان اقتصادی، کارشناسان اقتصادی و کارشناسان بازار سرمایه به دولت کمک کردیم که مسیر را اشنباه نرود، وگرنه اگر ادامه پیدا میکرد، شاید حدود ۱۰ میلیارد دلار تراز بازرگانی در همین هشت ماه منفی میشد.