• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
5

آمار نگران‌کننده وضعیت آب لوله‌کشی، توالت و آبخوری در مدارس دولتی کشور

  • کد خبر : 19970
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۳
آمار نگران‌کننده وضعیت آب لوله‌کشی، توالت و آبخوری در مدارس دولتی کشور
از مجموع ۱۰۶.۴۹۱ مدرسه دولتی در کل کشور، ۷۰۱۷ مدرسه (۱۱.۱۹ درصد) فاقد آب آشامیدنی لوله‌کشی شهری یا روستایی و ۵۲۶۸ مدرسه (۸.۴ درصد) فاقد چشمه توالت هستند.

به گزارش پرونده نیوز و به نقل از خبرگزاری تسنیم، کمبود ۲۰ هزار مراقب سلامت در مدارس کشور در کنار کمبود معلم به عنوان یکی دیگر از چالش‌های کمبود نیروی انسانی در مدارس دولتی کشور مشهود است و این موضوع به طور مستقیم بر فعالیت‌های کیفیت‌بخشی مدارس و توجه به سلامت جسمی و روانی دانش‌آموزان تأثیرگذار است.

طبق آمار ارائه شده از سوی وزارت آموزش و پرورش در بهمن ۱۴۰۱ در مجموع ۴٫۴۴۳ نفر مراقب سلامت در رشته‌های مرتبط ( پزشکی، مراقب بهداشت، سایر گروه‌های پزشکی و پیراپزشکی) و ۵۰۰۰ نفر در رشته‌های غیرمرتبط در کشور وجود دارند که با شاخص یک مراقب سلامت در ازای ۴۸۰ دانش‌آموز که به عنوان شاخص تعداد مراقب سلامت مورد نیاز در مدارس تعیین شده است، فاصله دارد و در حال حاضر به ۱۹٫۹۱۳ مراقب سلامت در مدارس نیزار است.

بر اساس آمارهای موجود بیشترین تعداد نیروی مراقب سلامت مدارس مورد نیاز برای استان تهران با ۱۹۳۳ نفر و کمترین تعداد مورد نیاز به استان کهگیلویه و بویراحمد با ۱۳۷ نفر مراقب سلامت است.

مدارس دولتی عادی در کشور با کمبودها و چالش‌های مختلفی مواجه هستند که بر فعالیت با کیفیت آنها تأثیر منفی دارد به عنوان مثال یکی از جدی‌ترین مشکلات در مدارس دولتی عادی جمعیت بالای دانش‌آموزان در کلاس‌های درس است که این موضوع باعث می‌شود، معلم نتواند وقت کافی به آموزش دانش‌آموزان اختصاص دهد از سوی دیگر خانواده‌ها بابت حضور فرزندشان در کلاس‌های درس ۴۰ نفره نگران هستند، تمام این مشکلات در شرایطی است که طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، کلاس‌های درس دوره ابتدایی در هیچ شرایطی نباید بیشتر از ۲۶ نفر باشد.

یا موضوع مهمتر دیگر از نگاه خانواده‌ها، عدم امکان مطالبه‌گری از مدارس دولتی عادی و مورد توجه نبودن حقوق دانش‌آموزان و والدین در این مدارس است.

در آمارهایی که توسط “مرکز پژوهش‌های مجلس” منتشر شده است، روی دیگری از محرومیت‌های مدارس دولتی آشکار شده است.

براساس آمار ارائه شده توسط وزارت آموزش و پرورش از مجموع ۱۰۶٫۴۹۱ مدرسه دولتی در کل کشور ۹۱٫۲۹۲ مدرسه فاقد پایگاه تغذیه سالم هستند.

همچنین از مجموع ۱۰۶٫۴۹۱ مدرسه دولتی در کل کشور:

۷۰۱۷ مدرسه (۱۱٫۱۹ درصد) فاقد آب آشامیدنی لوله‌کشی شهری یا روستایی.

۱۵۲۶۵ مدرسه (۲۴٫۳۵ درصد) فاقد آبخوری مجزا از روشویی.

۵۲۶۸ مدرسه (۸٫۴ درصد) فاقد چشمه توالت.

۱۱۸۵۷ مدرسه (۱۸٫۹۱ درصد) فاقد سیستم دفع بهداشتی فاضلاب.

۱۰۳۶۱ مدرسه (۱۷٫۹۴ درصد) فاقد دستشویی/ روشویی.

۱۸۰۹۴ مدرسه (۲۸٫۸۶ درصد) فاقد لوله‌کشی صابون مایع.

۵۲۴۷۲ مدرسه (۸۳٫۶۹ درصد) فاقد اتاق بهداشت مجزا شده.

همچنین بر اساس گزارش وزارت آموزش و پرورش از وضعیت اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان، در سال ۹۸ در بین کل دانش‌آموزان دختر در همان سال حدود ۲۶٫۲ درصد اضافه وزن داشته و دچار چاقی هستند، (۶۸ درصد وزن طبیعی و ۵٫۷ درصد لاغر و خیلی لاغر).

این شاخص اضافه وزن و چاقی در میان کل دانش‌آموزان پسر ۳۴ درصد بوده است (۵۹٫۷ درصد وزن طبیعی و ۶٫۲ درصد لاغر و خیلی لاغر) همچنین در این بررسی، استان سیستان و بلوچستان بالاترین درصد خیلی لاغری، هرمزگان بالاترین درصد لاغری، چهارمحال و بختیاری بالاترین درصد وزن طبیعی و شهر تهران بالاترین درصد اضافه وزن و گیلان بالاترین درصد چاقی را در کل کشور در اختیار دارند.

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=19970