به گزارش پرونده نیوز و به نقل از خبرگزاری تسنیم، همزمان با آغاز سیر نزولی قیمتها در بازار ارز، قیمت دلار در صرافیها و بازار آزاد نیز به کانالهای پایینتری بازگشته است.
قیمت دلار در صرافیها که دیروز در کانال ۴۸ هزار تومان به فروش می رسید امروز یک کانال به عقب بازگشته و با قیمت ۴۷ هزار و ۵۰۰ تومان به متقاضیان خرید ارز با کارت ملی فروخته می شود. صرافیها دلار را از مردم با قیمت ۴۷ هزار تومان می خرند.
قیمت دلار در هفته گذشته به کانال ۶۰ هزار تومان هم رسیده بود ولی امروز در بازار رسمی صرافیها دلار در کانال ۴۷ هزار تومان معامله می شود.به گفته بازاریها احتمال ریزش بیشتر قیمتها وجود دارد.
فعالان بازار معتقدند تغییر در سیاستهای ارزی بانک مرکزی و خبرهای مثبت سیاسی موجب ادامه دار شدن سیر نزولی قیمتها در بازار ارز شده است.
در روزهای اخیر بانک مرکزی اقداماتی را برای افزایش عرضه ارز از طریق صرافیها انجام داد که کمک زیادی به کاهش قیمتها در بازار ارز کرد؛ گفته می شود در طرح جدید بانک مرکزی، صرافی ها با واقعی شدن کارکرد خود اقدام به خریدو فروش ارز از مردم می کنند و در هنگام کمبود و وجود درخواست مردم برای دریافت ارز بانک مرکزی انرا تامین می کند، در این زمینه نیز سقف ارائه ارز به صرافی ها تا پیش از این ۱۰۰ هزار دلار بود که به تدریج این سقف در حال افزایش است به طوری که در مرحله اول تا ۲۰۰ هزار دلار و در نهایت این سقف به ۵۰۰ هزار دلار برای هر صرافی افزایش خواهد یافت.
تعریف کارکردهای جدید برای صرافی ها
بانک مرکزی در صدد تعریف کارکردهای جدید برای صرافی ها است که از ان جمله می توان به ایجاد امکان برای معاملات حواله خرد در صرافی ها ،واگذاری توزیع سکه تمام ،ربع سکه و سکه گرمی و ایجاد امکان برای خرید و فروش ابزارهای مالی اشاره کرد و با تاسیس صندوق های سرمایه گذاری ارزی شبکه صرافی ها در این بخش فعال خواهند شد
همچنین با برنامه ریزی انجام شده برای فعالیت صرافی ها در حوزه ارزی خارجی نیز پیش بینی شده تا باهدف ایجاد انظباط مالی بجای اینکه صرافی ها خود مستقیم وارد بازار حواله عمده بشود صرافی می تواند بعد از انقعاد قرارداد با یک بانک به عنوان کارگزار ان بانک دستورات بانک مرکزی را از طریق بانک انجام دهد.
معامله ارز پتروشیمی توسط صرافیهای تضامنی
با تصمیم بانک مرکزی صرافیهای تضامنی امکان مبادله حوالههای ارزی پتروشیمیها و صادراتیها را در مرکز مبادلات ارزی پیدا کردند و به این ترتیب ارز حاصل از صادرات شرکتهای پتروشیمی اگر به صورت اسکناسی باشد، برای رفع تعهد ارزی باید در شعب بانک ملی ارائه می شود اما ارزهای حوالهای پتروشیمی که تاکنون در تالار حواله مرکز مبادلات ارزی معامله میشد، از این پس علاوه بر صرافیهای بانکها، صرافیهای تضامنی هم میتوانند از مرکز مبادلات ارزی، این حوالهها را خرید و فروش کنند.
به این ترتیب شرکتهای صادر کننده در مورد ارز اسکناسی حاصل از صادرات خود موظف هستند این ارز را به صورت اسکناس فقط به بانک ملی یا صرافی بانک ملی برای رفع تعهدات ارزی ارائه کنند.
شرکتهای صادراتی از جمله پتروشیمی، فولادی، پالایشی و سایر شرکتها حوالههای ارزی خود را که در تالار حواله مرکز مبادلات ارائه میکردند، از این پس می توانند صرافیهای تضامنی هم این حوالههای ارزی را خرید و فروش کنند.
همچنین طبق اعلام محمدرضا مانی یکتا، مدیر اداره نظارت بر نظامهای پرداخت بانک مرکزی بناست سقف تراکنش خرید از کارتخوانهای صرافیها نیز تغییر کند. او در این زمینه، اعلام کرد: یکی از نیازمندیهایی که این روزها منعکس شده، بحث افزایش سقف خرید کارتی در سرفصلهای مشخص بانک مرکزی از صرافیهاست که در این رابطه ما پیشنهاد مربوطه را تهیه کردیم و در حال طی تشریفات قانونی است تا سقف خرید از کارتخوانها در خصوص صرافیهای مشخصی که این خدمت را ارائه میدهند بازبینی شود و به مرحله اجرا برسد.