محیط داخلی دستگاه گوارش محل مناسبی برای فعالیت فلور طبیعی و مفید بدن است، از این رو تقویت این باکتریها میتواند مانع از جایگزینی باکتریهای مضر در دستگاه گوارش شود و همچنین در افزایش جذب مواد غذایی و بالا بردن ضریب رشد کمک میکند.
یکی از شرکتهای دانشبنیان نسبت به تولید این مخمر برای کاربرد در جیره غذایی دام و طیور اقدام کرده است. با توجه به خصوصیات و مواد مغذی موجود در عصاره مخمر، این ماده در تغذیه طیور جهت جوجههای گوشتی، مرغهای مادر و تخمگذار و پرورش بوقلمون مورد استفاده قرار میگیرد.
استفاده از این مخمر در جیره غذایی دام و طیور موجب توسعه پرزهای روده و افزایش سطح جذب مواد غذایی جیره، بهبود رفتار طیور در زمان ایجاد استرس محیطی، کاهش ضریب تبدیل خوراک در یک دوره پرورش با افزایش جذب مواد مؤثر توسط روده و افزایش متابولیسم داخل سلولی در طیور خواهد شد.
کیوان بهشتی مآل، مدیر عامل یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در شهرک علمیوتحقیقاتی اصفهان در گفتوگو با ایسنا، گفت: عصاره مخمر با برند تالیزان از محصولات دانش پایه این شرکت است و این عصاره اولین محصول دانشبنیان کشور دارای گواهی استاندارد انطباق بین المللی COC اروپا و امریکا است.
وی با بیان اینکه این محصول برای خوراک دام و آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد، اظهار کرد: این مخمر با توجه به اینکه از سلول مخمر “ساکارومایسس سروژیه” به عنوان مخمر نان تهیه شده، دارای ترکیبات پروتئینی و مملو از ویتامین گروههای B، D و E و سایر عناصر مختلف است که هر کدام از این عناصر برای جانوران مورد نیاز است.
بهشتی مآل مهمترین اثرگذاری این مخمر در جیره غذایی دام را ارتقای سیستم ایمنی دام و طیور ذکر کرد و یادآور شد: این محصول به عنوان مکمل غذایی به کار میرود؛ چرا که ۵۰ درصد این مخمر پروتئین است.
مدیر عامل این شرکت با اشاره به تجاریسازی این محصول دانش بنیان، توضیح داد: این شرکت از سوی سازمان ملل، انتخاب و در ماه گذشته این مخمر به اتحادیه اروپا در کشور آلمان نیز معرفی شده است.