• امروز : پنج شنبه - ۲۷ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 17 - رجب - 1446
  • برابر با : Thursday - 16 January - 2025
5

وزارت صمت مخالف عرضه خودرو در بورس کالا است

  • کد خبر : 13251
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۶
وزارت صمت مخالف عرضه خودرو در بورس کالا است
قائم مقام بورس کالا گفت : مقاومت های زیادی در زمینه عرضه خودرو در بورس کالا صورت گرفت که هنوز هم ادامه دارد.

به گزارش پرونده نیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران، موضوع میز اقتصاد امروز به بررسی عرضه خودرو  در بورس کالا با حضور جهرمی قائم مقام بورس کالای ایران  ،قالیباف سخنگوی وزارت صمت   و تهرانی عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت بحث و بررسی شد

سوال:  چه محصولاتی عرضه شده است ؟

جهرمی: خودرو ها کم کم وارد بورس کالا می شوند.استقبال خوبی توسط مردم صورت گرفته است. امسال تا کنون بیش از صد هزار کد صادر شده است. امسال دو هزار دستگاه عرضه انجام می شود. هزار و صد دستگاه برای ایران خودرو است. بهمن خودرو هشتصد و شش هزار خود را به بازار ارائه خواهد کرد. محدودیت هایی که قبلاً در فروش بوده است در این روش انجام نمی شود. تنها محدودیت سن است و اینکه خودرو در بورس کالا خریداری شود. ما در حال مذاکره با سایر خودرو سازان هستیم. بالای ششصد و پنجاه میلیارد تومان خودرو سازان از فروش خودرو در بورس درآمد کسب کردند.

سوال:اکنون عرضه در بورس کالا چگونه است ؟

جهرمی: مقاومت های زیادی در این حوزه صورت گرفت که هنوز هم ادامه دارد.فرآیند تا کنون نقاط قوت و ضعف خود را نشان داده است. خودرو سازان در حال آشنایی با این فرآیند هستند. ما بالغ بر هشت ماه با خودرو سازان صحبت کردیم که بتوانیم مشکلات را کنار بگذاریم و خودرو ها را در بورس کالا عرضه کنیم.

سوال:  عرضه خودرو در بورس کالا چه کمکی به مردم می تواند کند؟

تهرانی عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت: ما در حوزه خودرو،صنعت بیماری داریم،و حتی از لحاظ مالی هم مشکلی وجود ندارد.ما خودرو های پر تیراژ را کمتر از قیمت اصلی می فروشیم.این شیوه فروش باید مدیریت شود و بدون نظارت کیفیت هم بالا نمی‌رود. ما باید با مدیریت فاز بندی انجام دهیم و از خودرو ساز مسئولیت بخواهیم. ما از دولت و حاکمیت این انتظار را داریم که خودرو در چرخه بهبود کیفیت بیاید.

سوال : چه زمانی خودرو های وارداتی را می خواهید در بورس کالا عرضه کنید؟

قالیباف سخنگوی وزارت صمت: ما متقاضیان زیادی برای این خودرو ها داشتیم برای همین پلتفرم بورس کالا را ترجیح دادیم اما مسأله عرضه خودرو در بورس کالا ممکن است در مقطعی مناسب باشد،در صورتی که قیمت جدیدی تولید نشود. وجود بورس کالا خودش یک واسطه محسوب میشود و ضرورتی برای آن وجود ندارد.

سوال :با چه هدفی می‌خواهیم خودرو در بازار عرضه کنیم ؟

قالیباف:  باید بدانیم که این موضوع برای مصرف کننده سود دارد یا خیر؟ بخشی از خودرو سازان خصوصی اند و ما برای برخی سهامی داریم که در حال واگذاری است. ما درباره مسأله ایی صحبت میکنیم که ممکن است بلند مدت باشد یا نباشد. اما  نکته  اصلی  آن است که سهم مردم باید رعایت شود. بورس کالا نباید قیمت بازار آزاد را به رسمیت بشناسد. اصل بازار خودرو این است که خودرو ساز از طریق نمایندگی ها و غیره محصول خود را به فروش برساند.

سوال: نظر شما در این باره چیست؟

جهرمی: وزارت صمت مخالف عرضه خودرو در بورس کالا است. این اصلا منطقی نیست. قیمت های بورس کم کم مبنا قرار میگیرد. ما نمی‌دانیم در قرعه کشی چگونه منافع مردم در نظر گرفته می شد،در اینجا هم  ضرر وارد شده اگر قیمت بالا است،یعنی باید عرضه خودرو را  با واردات یا با تولید داخل زیاد کنیم. ما اکنون در حال صحبت درباره رانت کالا هستیم. همان سامانه یکپارچه قرعه کشی مشکلاتی داشت که ما درباره اش صحبت نمی‌کنیم،در آنجا خودرو ساز هم دچار مشکل شد.

سال گذشته دولت هفت هزار میلیارد تومان ضرر داشته است که برای همین بازار خودرو بوده است و این از جیب ملت رفته است. چرا به میزان بسیار زیاد آگهی فروش خودرو صفر داریم. اینکه شش میلیون آدم ثبت نام کرده اند افتخار ندارد. وزارت صمت چه اقدامی برای بازار خودرو کرده است؟

سوال: فکر می کنید اتفاقی که اکنون در حال رقم خوردن است  چقدر می‌تواند کمک کننده باشد؟

طاهری رییس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی: روش قرعه کشی قطعا آسیب های زیادی داشت.تفاوت قیمت ها گاها چند برابر بود. ما باید بتوانیم قیمت را تک نرخی کنیم. آن تقاضای قرعه کشی خیلی اوقات کاذب بود. ما با روش عرضه خودرو در بورس موافقیم اما با اما و اگر هایی. سود مازاد درآمد  نباید به جیب تولید کننده رود و باید یه زنجیره خودرو بیاید و در تولید پژوهش خودرو،حمل و نقل عمومی و… مورد استفاده قرار گیرد. اکنون این روش در حال انجام است هم آسیب زا و معیوب است.

جهرمی: کارگزاری خودش نمی‌تواند قیمت بگذارد. زمانی که خودرو در بورس عرضه می شود خودرو ساز باید بازار فروش دیگری نداشته باشد و این نکته باید رعایت شود.

سوال: چقدر این هزینه که در زنجیره خودرو باید صرف شود می تواند مفید باشد؟

تهرانی: ما از استاندارد های پنجاه و چند گانه به استاندارد های هشتاد و چند گانه رسیدیم اما فقط روی کاغذ است. ما باید یک جا این را بشکنیم و باید نظارت دقیقی صورت بگیرد اینگونه عملکرد خوبی صورت خواهد گرفت.

قالیباف: من از آقای جهرمی تعجب میکنم که اینگونه واقعیت ها را وارانه جلوه می‌دهند. چرا بورس کالا به تولید ضربه میزند و منفعت مردم را نمی‌بیند. قیمت ارز که بالا رود آن کالا دستخوش تورم قرار می گیرد و این دیگر برگشت ناپذیر خواهد بود و  مسئولیت این موضوع  با بورس کالا است. خیلی از افراد با بورس کالا آسیب می بینند. بازار خودرو شبه انحصاری است. بورس کالا دنبال مشکلات خود نخواهد بود.

جهرمی:  چرا توئیت درباره قرعه کشی میگذارند و اکنون این را انکار میکنند.

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=13251