کارشناس اقتصادی گفت: مشروع ترین درآمدی که دولت ها می توانند داشته باشند، مالیاتی است و هرنوع درآمد دیگری مثل افزایش قیمت ارز یا افزایش قیمت حاملهای انرژی فقط دست در جیب مردم کردن است.
حسین راغفر در گفتگو با پرونده نیوز در خصوص مالیات بودجه ۱۴۰۱ اظهار کرد: مشروع ترین درآمدی که دولت ها می توانند داشته باشند، مالیاتی است و هرنوع درآمد دیگری مثل افزایش قیمت ارز یا افزایش قیمت حاملهای انرژی فقط دست در جیب مردم کردن و غیر منطقی است و پیامدهای خیلی گسترده ای برای جامعه دارد. در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تلاش شده که افزایش درآمدهای مالیات را مدنظر قرار بدهند. چند نکته وجود دارد ، مالیات را چه کسانی باید بپردازند؟ کسانی که از مواهب جامعه استفاده میکنند، اصلیترین کسانی هستند که باید مالیات رو پرداخت کنند. در شرایط کنونی به خصوص در کلانشهرها، حداقل درآمد برای اینکه یک خانواده مثلاً چهار نفری در کلانشهرها، حالا اگر کلانشهر تهران را در نظر بگیریم، حداقل یه چیزی حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان برای یک خانواده نیاز است که حداقل های زندگی را تامین کند، برای کف حقوق و دستمزد که ۶۰۰ ۵ تعیین کردید که معاف از مالیات می شود.
وی در خصوص معافیت مالیاتی اظهار کرد: معنی آن این است که این فاصله بین ۵۰ درصد درآمدی که به حداقل درآمد مورد نیاز مانده است، از آنها مالیات می گیرید و نمی توانند این را اصلاح کنند، چون اگر بپذیرند خط فقر ۱۲ میلیون است، حداقل دستمزد ۱۲ میلیون و چون نمی خواهند، این کار را کنند، چون برای سیستم هزینه دارد و در واقع پیامدهای خیلی گسترده ای برای فعالین اقتصادی و کارفرمایان دارد، قاعدتاً نیروی کار این را نمی پذیرند. این فاصله بین حداقل دستمزد که خط فقر هر سال مطرح است ، تبدیل به یکی از موضوعات دائمی گفتگوی بین نیروی کار و کارفرما و دولت شده است، مثلاً دستگاه وزارت کار شده و مشکلی که در اینجا وجود دارد، این است که این شکاف روز بزرگتر می شود.