• امروز : سه شنبه - ۱ خرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Tuesday - 21 May - 2024
4

پرداخت خسارت به باغات پسته آسیب دیده از سرما

  • کد خبر : 10340
  • ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۷
پرداخت خسارت به باغات پسته آسیب دیده از سرما
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۱۰ هزار میلیارد تومان برای کمک به باغات پسته خسارت دیده براثر سرمازدگی در سال جاری پیش بینی و در ستاد بحران وزارت کشور مصوب شده است.

به گزارش پرونده نیوز، محمدمهدی برومندی در حاشیه همایش ملی سلامت پسته گفت: مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان برای جبران خسارات باغات پسته بر اثر سرمازدگی در قالب کمک‌های فنی و اعتباری و امحال تسهیلات به باغداران پرداخت می‌شود.

او گفت: مصوبه مربوط به این مبلغ اکنون در سازمان برنامه و بودجه کشور است و ما در حال پی گیری تخصیص آن هستیم.

برومندی میزان خسارت وارده به باغات پسته در سال جاری بر اثر سرمازدگی را بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.

وی با بیان این که امسال در تولید اغلب محصولات باغی با افزایش روبرو هستیم، تصریح کرد: امسال بیش از ۳۰۰ هزار تن تولید پرتقال و افزایش دو برابری دانه زیتون را برآورد کرده ایم، اما در مورد پسته به علت کم آبی و سرمازدگی در اسفند سال گذشته و هفته نخست فروردین، مقداری کاهش در تولید خواهیم داشت.

او گفت: در حال حاضر متوسط عملکرد تولید پسته نزدیک به یک تن درهر هکتار است و قصد داریم در قالب برنامه‌ای در فاز نخست متوسط عملکرد تولید پسته را به ۱/۵ تن در هکتار و در فاز بعدی به بالای ۳ تن در هکتار برسانیم.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی درباره عملکرد تولید باغداران پیشرو نیز به خبرنگار ما ابراز داشت: باغداران پیشرو بیش از ۱۰ تن پسته در هر هکتار تولید می‌کنند.

وی در همین حال افزود: برای توسعه باغات پسته در اراضی شیبدار برنامه‌ای نداریم.

برومندی با بیان اینکه سالانه ۲۰۰ هزار تن پسته صادر می‌کردیم و مابقی تولیدات در داخل مصرف می‌شد گفت: کاهش صادرات پسته در سال جاری آنقدر نیست که موجب دغدغه شود.

برومندی با اشاره به این که محصولات باغی ایران سالم هستند و به ۲۰۰ کشور دنیا صادر می‌شوند، گفت: محصولات باغی ایران به کشور‌هایی که استاندارد‌های سختگیرانه دارند، صادر می‌شود.

او گفت: ایران جزء کشور‌هایی است که کمترین برگشت را در محصولات باغی صادراتی خود دارد که نشان دهنده مدیریت و نظارت مراحل تولید و سلامت محصولات و شرایطی اقلیمی است که محصولات باغی ایران را به لحاظ طعم، رنگ و مزه در دنیا بی رقیب می‌کند.

لینک کوتاه : http://parvandehnews.ir/?p=10340