به گزارش پرونده نیوز، عباس مختاری، سرپرست دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات گفت: باز شدن درهای صادرات به روسیه، فرصتی مناسب برای کارخانههای ایرانی است که بخشی از تامین خوراک کشور روسیه از اروپا جبران شود.
او گفت: در شهریور ۱۴۰۱ برای نخستین بار ۴۰ تن صادرات غذایی آماده (ماهی کپور) از طریق کارخانه گلیک دانه نوید از استان گیلان صورت گرفت.
مختاری افزود: در حال حاضر تنها یک کارخانه ثبت شده خوراک آماده آبزیان در بحث صادرات وجود دارد که امیدواریم در آینده بتوانیم این تعداد را همانند کارخانههای فراوری شده که بیش از ۳۴ کارخانه ثبت شده در کشور است، برسانیم تا امر صادرات با توجه به تقاضای کشور روسیه صورت گیرد.
او در ادامه به حجم صادرات انواع خوراک آماده آبزیان تا پایان سال اشاره کرد و گفت: در ۵ ماه اول سال جاری ۲۳ هزار و ۵۹۰ تن صادرات انواع خوراک آماده آبزیان به ۱۲ کشور انجام شده که ۱۶ هزار و ۲۷۸ تن از این صادرات به کشور عراق بوده است و پیشبینی ما تا پایان سال افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی حجم صادرات است.
سرپرست دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان با بیان این که بخش خصوصی با استفاده از فرصتهایی که در بخش نمایشگاهی برای آنها ایجاد میشود میتوانند زمینه صادرات را فراهم کنند، اظهار داشت: امید است کارخانهها بتوانند با ورود موقت نهادهها خوراک آماده را تهاتر کرده و ارزش افزوده برای محصول صادراتی خوراک را ایجاد کنند.
وی، عراق را از مهمترین کشورهای هدف در زمینه صادرات انواع خوراک آماده آبزیان دانست و گفت: ارمنستان و ازبکستان بیشترین درخواست خوراک آماده آبزیان را بعد از عراق دارند بنابراین در این صنعت به دلیل اینکه دقت خاصی نیاز دارد و البته با وجود کارشناسان خبره در ایران، دیگر کشورها نیر از این محصول استقبال زیادی کردهاند.
مختاری خاطرنشان کرد: صادرات خوراک آبزیان در سال گذشته ۳۰ هزار تن بوده در حالی که این آمار در ۵ ماهه نخست امسال ۲۳ هزار و ۵۹۰ تن صادرات میباشد مجموع درآمد حاصله ۱۱ میلیون و ۱۹۶ هزار دلار در سال ۱۴۰۰ بوده و امسال به میزان ۲۰ درصد هم از نظر وزنی و هم از لحاظ ارزشی افزایش داشته است.
وی با اشاره به این که تعداد کشورهای بازار هدف به ۱۲ کشور افزایش یافته است، گفت: حجم صادرات به کشور عراق نشان دهنده این است که در آینده نزدیک ترکیب صادراتی ما نسبت به ده سال گذشته تغییر پیدا میکند، زیرا در ده سال گذشته بیشترین صادرات، به گوشت ماهی اختصاص داشته، اما امروز این صادرات به سمت نهادههای خوراک آبزیان و بچه ماهی کپور تغییر یافته است.